Annonce
Bjerringbro Avis

Rødkær-svømmere samler både mærker og penge ind

Idémager og svømmetræner Marc Frederiksen t.v. og bestyrelsesmedlem Danni Jernholm t.h. Foto: Privat

Træner Marc Frederiksen hos RIF Svømning har fået en god ide, og derfor bliver der samlet penge ind til børnecancerfonden ved dette års mærkesvømning.

Annonce

Rødkærsbro: I år sker der noget ganske særligt, når svømmeafdelingen under Rødkærsbro Idrætsforening (RIF) har "Svøm langt"/mærkesvømning 23. februar. Udover at eleverne får deres diplom og mærke, samles der i år også ind til Børnecancerfonden gennem Team Rynkeby.

Team Rynkebys indsamlinger går ubeskåret til Børnecancerfonden - i en sådan grad at selv Team Rynkebys cykelhold selv betaler for at få lov til at cykle til Paris.

Team Rynkeby kører til Paris for 18. gang fra den 29. juni til den 6. juli 2019. Projektet består af 2.100 cykelryttere og 500 hjælpere fordelt på 54 lokale hold fra syv lande, hvor Danmark er repræsenteret med 19 hold.

- Det er en rar fornemmelse, at en stor begivenhed for vores svømmere i år bliver en endnu større begivenhed. Team Rynkeby vil være i svømmehallen på dagen med to repræsentanter og deres maskot, aben "Rynke", fortæller Marc Frederiksen, de er træner i klubben.

RIF Svømning har svømmelektioner lørdag formiddag og mandag aften i Bjerringbro Svømmehal i løbet af sæsonen der varer cirka fra september til marts. I svømmetimerne viser RIF's elever altid stort engagement og lyst til at lære.

- Alle elever virker glade og begejstrede for at deltage i undervisningen. Det er en fornøjelse at se de fremskridt, de ennækelte elever gør fra gang til gang. Særligt når elever, der i starten var utrygge i vandet ender med at kunne tage hovedspring og svømme rigtigt langt, fortæller Danni Jernholm, bestyrelsesmedlem hos RIF Svømning.

Annonce

100 svømmere

I begyndelsen har RIFs svømme- og hjælpetrænere stort fokus på, at eleverne bliver trygge ved at opholde sig i vandet, og i år er håbet, at der bliver svømmet ligeså meget, som der plejer og måske endnu mere.

- Bedsteforældre, naboer, tanter og andre, der har lyst, kan sponsorere et enkelt beløb, eller et beløb pr. bane, på en eller flere elever. Allerede nu har en af RIFs hovedsponsorer, Grimme Skandinavien valgt, at de vil give en krone per bane til samtlige svømmere, mens RIF Svømning selv støtter med 1000 kroner, fortæller Danni Jernholm.

RIF Svømning har svømmehold fra baby- til motionshold, så det er en bred skare der svømmer denne dag.

- Vi forventer, at cirka 100 elever svømmer denne dag - nogle i 45 minutter andre helt op til to timer og 15 minutter, tilføjer Marc Frederiksen, der selvom han allerede gør en indsats som træner også støtter op om projektet med et bronzesponsorat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce