Annonce
Bjerringbro Avis

Rødkærsbro-virksomhed satser stort med maskine til 10 millioner kroner: Skaber mange nye arbejdspladser

Fabrikant og ejer hos JPBC i Rødkærsbro har satset stort og investeret i en ny maskine, der koster 10 millioner kroner. Foto: Morten Pedersen
JPBC i Rødkærsbro satser stort med en investering på knap 10 millioner i en rørlaserskærer.
Annonce

Rødkærsbro: Rødkærsbro-virksomheden Jysk Plade Bearbejdnings Center (JPBC) er inde i en god stime.

Virksomheden der, som det fremgår af navnet, er underleverandører inden for pladearbejde, havde sidste år en vækst både på omsætning og bemanding med 35 procent og er for tiden i færd med en større udvidelse.

En ny maskine - en såkaldt laserrørskærer - er blevet indkøbt til den nette sum af 10 millioner kroner, og for at den overhovedet kan samles og sættes i drift, har man også bygget en ny stor hal.

Hallen, som er lige knap færdig, er en del af investeringen.

- Så totalinvesteringen hedder faktisk ikke bare 10 millioner, men lige knap 16 millioner kroner, fortæller fabrikant og ejer hos JPCB, Henrik Høgh, der viser rundt i den store virksomhed, der rummer 60 arbejdspladser.

Han kalder investeringen et sats i fremtiden men samtidig også en sikker investering.

- Teknologien har været kendt i nogle år, og dele af det er ikke noget, man ikke kan lave i dag, for så ville man blot bruge en sav, en boremaskine og en fræser, men det er ret omkostningstungt, men maskinen kan gøre tingene færdig i en arbejdsgang og meget hurtigt - så det gør virkelig en forskel.

Vi får helt sikkert nye kunder af denne investering, for vi udvider vores produktsortiment fra at lave plader og konstruktioner til også at lave rørleverance.
Henrik Høgh, fabrikant og ejer af JPBC
Annonce

Købt i Italien

Henrik Høgh holder et eksempel frem på et udskåret stålrør for at vise, hvad den nye investering kan præstere.

- Se den skærer huller, laver graveringer og skærer ender af, opgaver der før i tiden betød mindst tre arbejdsgange og nogle af tingene, eksempelvis de her små firkanter, kunne slet ikke laves, fortæller han.

Maskinen er som sagt så stor, at den har fået sin helt egen hal, og den kan tage imod 12 meter råmateriale og spytte 6,5 meter færdig materiale ud i den anden ende.

Det var allerede ved årsskiftet, at Henrik Høgh besluttede, at firmaet skulle investere i maskinen, der er købt i Italien. Håbet er, at den er køreklar om 14 dage.

For at kunne betjene sådan en maskine har maskinarbejdere, smede, produktionsteknologer, teknikere og sælgere været på kursus i Italien - seks mand i alt - men på sigt skal endnu flere medarbejdere kobles på maskinen.

- Når vi køber sådan en maskine og tager sådan en investering, så betyder det også, at den på sigt skal bemandes af mere end seks mand. Den skal køre hele døgnet, siger Henrik Høgh, der har en forventning om, at maskinen skaber mellem otte og 10 nye arbejdspladser.

Tanken er, at JPBC gerne vil fremstille små serier og helt særlige nicheprodukter, fordi det er der ikke mange andre, der kan gøre.

Henrik Høgh skønner, at der er cirka 30 anlæg i Danmark, men de fleste står hos egenproducenter - ikke hos underleverandører som JPBC.

- Vi får helt sikkert nye kunder af denne investering, for vi udvider vores produktsortiment fra at lave plader og konstruktioner til også at lave rørleverance, forklarer Henrik Høgh, der har planer om at inviterer alle interesserede til et åbent hus, når maskinen er færdigsamlet og i gang.

Maskinen er så stor, at man i virksomheden har måtte bygge en ny stor hal for at rumme den.
Det er en såkaldt rørlaserskærer - der naturligvis er fuldt automatisk.
Rørlaserskæring er velegnet til at blive brugt som alternativ til manuelt arbejde, såsom boring af huller og så kan den simpelthen udskære ting der ikke er muligt på gammedags maner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce