Annonce
Bjerringbro Avis

Rødkærsbros betonvarevirksomhed solgt

Efter økonomisk nedtur sælges alle aktier i RC Beton A/S til CRH Denmark. Arkivfoto
CRH Denmark, der favner CRH Concrete A/S og Betongruppen RBR A/S, køber alle aktier i den familieejede virksomhed RC Beton A/S. Det sker med overtagelse den 30. september 2019.
Annonce

Rødkærsbro: CRH Denmark udvider sine aktiviteter og køber alle aktier i betonvarevirksomheden RC Beton, der har hovedkontor i Rødkærsbro. Virksomheden blev etableret i 1938 og har fire fabrikker, der er placeret i Rødkærsbro, to i Aars og én i Tappernøje på Sydsjælland.

CRH Denmark har et særdeles godt match med RC Beton, der har et bredt og interessant produktsortiment specielt med belægningssten, betonelementer og letklinkeblokke samt produkter under jord (betonrør og brøndsystemer).

- Udover et godt produktsortiment har RC Beton fabrikker i det nordjyske, der kan forbedre vores tilstedeværelse i Midt- og Nordjylland, siger CEO Claus Bering, CRH Denmark og tilføjer

- Vi ser i det hele taget et godt strategisk fit med hensyn til CRH’s øvrige forretningsområder i Danmark.

Hos RC Beton er der også tilfredshed med aftalen.

- Det er glædeligt, at RC Beton nu bliver en del af en koncern med muskler og kompetencer til fortsat at udvikle virksomheden, siger direktør Jens Birk på familiens vegne.

RC Beton har i alt 130 ansatte fordelt på fire fabrikker i henholdsvis Rødkærsbro, Aars og Tappernøje.
Annonce

Dyr investering

RC Beton havde i seneste regnskabsår et driftsresultat på 900.000 kroner, og har i alt 130 medarbejdere ansat.

I 2018 kunne man læse i Børsen at RC Beton fik et blodigt minus efter en fejlinvestering i Betongaarden i Højby på Sjælland. RC Beton købte fabrikken i juni 2016, hvorefter den skiftede navn til RC Beton Højby. Men allerede i slutningen af 2017 blev produktionen nedlagt. Årsagen var et svigtende salg, som gjorde det umuligt at tjene penge på driften. Dette betød at RC Beton i regnskabsåret 2018 fik et stort minus på 29 millioner kroner.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

CHR omfatter både CRH Concrete A/S og Betongruppen RBR A/S. CRH Concrete er den førende råhusleverandør i Danmark med over 1.200 fuldtidsansatte medarbejdere. Virksomheden har 10 fabrikker i Danmark.

Betongruppen RBR har tre fabrikker og 58 ansatte. CRH Denmark er ejet af den internationale byggematerialekoncern CRH plc, som i 2018 skabte en nettoomsætning på 200 milliarder kroner og har 90.000 medarbejdere globalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce