Annonce
Bjerringbro Avis

Recepter og roliganudstyr: Bøgeskovskolen fejrer sig selv og historien

Elever fra alle klassetrin arbejdede sammen om at skabe en musikvideo med udgangspunkt i den kedte fodboldsang fra VM i fodbold i 1989. Foto: Morten Pedersen
Bøgeskovskolens 40 års fødselsdag markeres med tre temadage, hvor skoleleverne kigger nærmere på fire årtier.
Annonce

Bjerringbro: Det summede af aktivitet på Bøgeskovskolen onsdag formiddag, hvor der i denne uge arbejdes med temaer, der relaterer sig til de seneste fire årtier. Emnet og årsagen til det intensive arbejde skyldes, at Bøgeskovskolen fredag og lørdag fejrer sin 40 års fødselsdag, og det er hele skolen naturligvis involveret i.

Eleverne på skolen var fordelt ud over årtierne og på tværs af klasser. I et af lokalerne sad der en større flok børn og unge med rødt og hvidt karton samt saks og lim til op over begge ører.

- Vi er ved at lave en musikvideo, og du er trådt ind i det klasseværelse, der har med perioden 1979-1989 at gøre, fortæller lærer Thomas Frandsen, hvilket egentlig ikke gav nogen forklaring på, den meget karton der var i klasseværelset - og så alligevel.

- Vi har valgt at fokusere på VM i 1986. Eleverne skal lave en musikvideo på baggrund af den kendte sang "Reseppten", fortæller Thomas Frandsen og nikker over mod højttaleren, hvorfra den glade fodboldsang kommer.

Ved et af bordene sidder Sophie og Signe, der går i 4. klasse.

- Vi er ved at lave roliganudstyr, og det er ikke nemt, siger Sophie og viser et stykke hvidt karton frem, som hun er ved at klippe til.

Der var ingen antydning af rødt og hvidt pap på bordet hos de tre piger, der normalt går i 9. klasse på Bøgeskovskolen. De arbejdede digitalt med musikvideoen.
Annonce

Fernisering fredag

Det skal blive til en hat med langt hvidt hår, som hun skal have på, når selve musikvideoen skal optages.

Men selvom det kniber med at få saksen til at makke ret, så er både hun og Signe tilfredse med, at de ikke har almindelig skoledag.

- Det er fedt i stedet for at sidde i klassen og lave lektier, siger Sophie, der hverken er fodboldfan eller kender den ellers så kendte fodboldsang.

- Ej, det er absolut ikke den type musik jeg høre normalt, siger hun inden hun igen kaster sig over sin hat.

Sangen, der fremføres af det daværende fodboldhold, og måske endda er ældre end Sophies egne forældre, har dog allerede gjort indtryk på mange af eleverne i klasselokalet, og nogle steder er de sågar begyndt at synge med.

Midt i alt det rød/hvide sidder tre piger fra 9.klasse, Mathilde, Sofie og Sissel Magda. De har ikke saksen fremme, i hvert fald ikke den fysiske af slagsen, men de sidder i stedet og kigger koncentreret på en computerskærm.

- Vi skal lave selve musikvideoen, hvor alle eleverne her i klasselokalet skal være med, fortæller de tre piger, der modsat de to piger i 4. klasse, har hørt sangen før.

- Det skal nok gå. Vi har før arbejdet med musikvideoer i skoletiden, siger Sissel Magda og Sofie.

Produkterne fra de tre temadage bliver vist frem ved en fernisering, der hedder ”Lær med familien” fredag eftermiddag, og her er alle børn og forældre, der er tilknyttet Bøgeskovskolen, inviteret.

Sofie, t.h. og Signe var i fuld gang med at fremstille roliganudstyr, som skulle bruges i musikvideoen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce