Annonce
Bjerringbro Avis

Redningsaktionen for Langå Kro aflyst: Muligt salg kom på tværs af initiativgruppens planer

Initiativgruppen bag Langå - Kro, håb og kærlighed har haft stor succes med deres planer for kroen. På een måned har de indsamlet omkring en halv million. Alligevel måtte de tirsdag informere deres mange støtter om, at kroen var solgt til anden side. Foto: John Frandsen Erhverv
Initiativgruppens indsats med salg af folkeaktier bremset.
Annonce

Langå: Kro, håb og kærlighed er titlen for initiativgruppen for bevarelse af Langå Kro. Siden september har de været igang med at planlægge og organisere et salg af folkeaktier, som i løbet af november måned har givet gruppen tilsagn om mere end en halv million kroner.

Tirsdag 3. december meddelte initiativgruppen - både på egen facebookside og via Langås facebookgruppe - at kroen nu var solgt til anden siden. En samtale med kroens nuværende ejer, Peder Rosbjerg, afslører dog, at salget lige knap er gået helt igennem endnu.

- Den er med 99,9 procents sikkerhed solgt, fortæller han.

Derfor kan han endnu ikke fortælle, hvem køberen er. Han ved ikke, om den kommende ejer har tænkt at drive krovirksomhed i Langå Kro.

- Det har vi ikke talt om, forklarer Peder Rosbjerg.

På grund af de manglende informationer er initiativgruppen da også tøvende med at melde mere ud i forhold til salget.

Annonce

Handler ikke om, hvem der driver kroen

- Det er lidt tidligt at udtale sig om situationen, siger Kristoffer Lindbergh, der sammen med Esthar Rose Bødskov Hansen, Birgitte Bager og Andreas Nyborg Madsen danner initiativets styregruppe.

For gruppen har det aldrig handlet om dem, men om at kroen skulle overleve som det samlingssted, den er for byen. Og om den gør det, ved de ikke endnu.

- Vi er spændte på, hvem den nye ejer er, og hvad planerne er. Vi håber på et positivt udfald for byen, forklarer Kristoffer Lindbergh.

Til gengæld ligger det fast, hvad der skal ske med de 501.000 kroner, som er lovet til projektet i form af folkeaktier. Kun hvis det var lykkedes initiativgruppen af købe kroen, kunne pengene udmøntes. Ellers skulle de returneres.

Selvom gruppen ikke helt ved, hvad det ender med, er initiativgruppen glade for den proces, den har været en del af. I facebookopslaget skriver gruppen:

- Det har foreløbigt været en fornem rejse. Sikke en masse dejlig energi, opmuntring og deltagelse vi har mødt. Der er rigtigt mange, der har budt ind undervejs. Både lokale erhvervsdrivende, foreninger og mange, mange privatpersoner. Og det er fra alle vinkler. Når vi ser på dem, der har deltaget, vist interesse eller hjulpet, så er det ”HELE” Langå. Det synes vi virkelig er en stor kvalitet, og det gør os frygtelig glade for at bo i Langå. Det er en by, der kan noget sammen.

Annonce

Håbet lever stadig

Kristoffer Lindbergh supplerer:

- Håb-delen af projektet lever stadig, fordi det giver håb, at så mange er kommet sammen om denne sag, forklarer han.

I sidste uge lukkede endnu en Langå-institution, da Bog og Kram havde sidste åbningsdag. I kommentarerne til kro-gruppens facebookopslag, er der da også nogen, der foreslår, at pengene i stedet skal bruges på at videredrive den butik i en eller anden form.

Kristoffer Lindbergh vil ikke udelukke et muligt samarbejde.

- Men lige nu, så har jeg hørt, at der er et initiativ igang omkring en boghandel. De skal selvfølgelig have ro til at finde ud af, hvad de vil, siger han.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce