Annonce
Bjerringbro Avis

Rejsegilde for ombygget renseanlæg

Den grå bygning er hovedbygningen på det ombyggede renseanlæg. Bygningen beklædes nu med gule mursten, som de øvrige bygninger ved renseanlægget. Foto: Viborg Kommune
Et moderne Bjerringbro Renseanlæg klar i starten af juni.
Annonce

Bjerringbro: Længe har håndværkerne arbejdet med at udvide og ombygge Bjerringbro Renseanlæg. Forleden var der rejsegilde på hovedbygningen, og planen er, at det hele er klar i starten af juni. Til den tid er renseanlægget "up to date".

- De første bygninger ved renseanlægget er fra starten af 1970'erne og er ikke tidssvarende, hverken når det gælder om at rense spildevandet eller i forhold til arbejdsmiljøet for medarbejderne, fortæller civilingeniør ved Energi Viborg Vand Niels Kjeldgaard.

Før byggeriet af hovedbygningen startede, blev der bygget ny pumpestation, som er en del af hovedbygningen. Nu beklædes den grå hovedbygning så med gule mursten, så den ligner de øvrige bygninger på stedet.

I efteråret fjernede entreprenørfirmaet Jakobsen & Blindkilde fra Aulum en del af de gamle bygninger og omlagde ledninger, så der var klar til at bygge nyt. Byggeriet foregår i etaper, idet spildevandet skal renses, mens byggearbejdet står på.
Den nye hovedbygning er på omkring 180 kvadratmeter i grundplan med to etager inklusive kælder.
Spildevandet fra borgerne i Bjerringbro og omegn ledes til den nye indløbspumpestation. Fra indløbspumpestationen pumpes spildevandet op i hovedbygningens stueplan, hvor der fjernes papir og andet såkaldt ristestof samt sand, der kommer fra blandt andet veje.
Ristestof og sand opsamles i containere i kælderetagen. Containerne afhentes med passende mellemrum.
Efter forrensningen af spildevandet i den nye bygning, ledes spildevandet videre til biologisk rensning i to eksisterende betontanke. I den nye bygning opstilles også nye kompressorer, der pumper luft til betontankene, så den biologiske proces kan foregå effektivt.
Når det nye anlæg er sat i drift, bliver de sidste af de gamle bygninger fjernet.
De første forberedelser til ombygningen af renseanlægget startede allerede i 2015, og detailprojekteringen startede i 2018.
Planen er, at hele projektet er klar til aflevering i juni 2020.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce