Annonce
Bjerringbro Avis

Rekord i Bjerringbro Kirke

Da kirken i august fejrede 100 års jubilæum var der aktiviteter for hele familien. Arkivfoto: Johnny Pedersen
5.154 mennesker i kirken i december 2019.
Annonce

Bjerringbro: Adventskalenderen i Bjerringbro Kirke var en succes. Så kort kan det siges efter december måneds premiere på adventskalenderen.

Traditionelt kommer mange i kirke i julemåneden, men i december 2019 var besøget i Bjerringbro Kirke næsten overvældende.

Ialt var der 5.154 deltagere til de 56 arrangementer. Der var 24 gudstjenester, hvor af halvdelen var for børnehaver og skoleelever. Juleaften var der fire gudstjenester, og ialt nåede 1270 personer at deltage.

Det var især det nye tilbud adventskalenderen, som trak folk til kirken, idet der var 21 arrangementer med ialt 843 deltagere - altså cirka 40 per arrangement. Sognepræst og provst Bjarne Markussen glæder sig over den store opbakning, hvor blandt andet forretningsfolk og lærere har stået i spidsen for arrangementerne.

- Det er skønt, når der er nogen, som vil være med til at skabe noget nyt. Det er rigtig flot, at der er så mange frivillige, som vil være med til at stå for de forskellige arrangementer, og det gælder både dem som har læst op, dem som har spillet til, samt børn fra Bøgeskovskolen, som tegnede til fortællingerne. Det giver både ejerskab og fællesskab, siger provsten, som håber, at adventskalenderen vil blive gentaget i 2020.

- December er den måned, hvor der kommer flest i kirken, men det er fantastisk, at vores kirke bliver brugt så meget. Jeg blev helt høj, da jeg opdagede, hvor mange personer det drejede sig om, siger Bjarne Markussen.

Han lavede derfor en konkurrence på Facebook, hvor man kunne gætte på antallet af gæster i kirken, og 120 deltog i den konkurrence.

- Det var da mange, som svarede. Vi skal bruge de sociale medier i vores arbejde, og en gang i mellem må det godt være en lidt skæv ting som denne konkurrence, siger Bjarne Markussen.

Foruden adventskalenderen og gudstjenesterne var der i december også to koncerter i kirken samt ni bisættelser/begravelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce