Annonce
Bjerringbro Avis

Rekord kan stå for fald: Kommunale byggegrunde går som varmt brød

Der bliver stadig solgt masser af grunde i Arnbjerg. Foto: Morten Pedersen
Meget tyder på, at salget af kommunale parcelhusgrunde vil fortsætte med at stige. Der er allerede solgt 75 i år. Sidste år blev der solgt i alt 110.

Viborg: 2020 blev det bedste år for salg af kommunale parcelhusgrunde siden 2008.

2020 resulterede i i alt 110 solgte parcelhusgrunde. Men den rekord kan nu sagtens blive slået allerede i år, for de kommunale grunde sælger rigtig godt.

Der er således allerede nu - god tre måneder inde i året - solgt 75 kommunale parcelhusgrunde til overtagelse i første halvår af 2021. Til sammenligning bød første halvår af 2020 på i alt 63 solgte kommunale parcelhusgrunde.

Annonce

- Ja, det første kvartal har godt nok været travlt. Det er faktisk lidt svært at følge med, men det er jo dejligt, at det bare fortsætter med et højt salg af byggegrunde, siger kommunens ansvarlige på området, Helle Blichfeldt.


Der er en klar tendens til, at flere udefra køber byggegrund i Viborg Kommune.

Helle Blichfeldt, Viborg Kommune


Halvt om halvt

Helle Blichfeldt kan fortælle, at salget af parcelhusgrunde fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem Viborg by og byerne i oplandet, og selvom der ikke føres statistik over, hvor mange af grundene der sælges til folk, der kommer fra andre kommuner, er hun ikke i tvivl om, at det er ret mange.

- Der er en klar tendens til, at flere udefra køber byggegrund i Viborg Kommune, siger Helle Blichfeldt.

Dermed understøtter salget af grunde den helt nye befolkningsprognose, der taler om befolkningstilvækst i Viborg Kommune i årene fremover.

Men, hvad er det så for områder, der hitter i forhold til grundsalg?

- Der er ingen tvivl om, at Arnbjerg stadig er meget populær. Det er faktisk helt vildt, så mange forespørgsler jeg har på det område, og mange af udstykningerne er tæt på at være udsolgt, siger Helle Blichfeldt.

Som nævnt sælges der også en del kommunale byggegrunde i oplandet, og her er det ikke mindst Bjerringbro, der trækker i køberne.

- Her sælger vi en del grunde, men også i Skals, Rødkærsbro og Vridsted er der godt gang i salget. Sidstnævnte sted har vi faktisk udsolgt af grunde, men der er flere på vej, siger Helle Blichfeldt.

Annonce

Stor prisforskel

Der er for tiden lige godt 350 kommunale parcelhusgrunde til salg fordelt på i alt 65 forskellige udstykninger - med meget forskellige priser.

I for eksempel Fly kan man få en kommunal byggegrund til 40.000 kroner, mens flere af grundene i udstykningen Åkanden i Arnbjerg koster over en million kroner. Den dyreste grund i den udstykning koster 1.550.000 kroner. Eller retter den kostede 1.550.000 kroner, for den er blevet solgt.

Til sammenligning koster de fleste af grundene i udstykningen Hindbærkrattet i Bjerringbro 380.000 kroner. Her er halvdelen af grundene solgt.

Det år, hvor der blev solgt flest kommunale parcelhusgrunde i Viborg Kommune, var 2007. Her blev der solgt 156 grunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Villaindbrud på Ilsøvej

Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce