Annonce
Bjerringbro Avis

Rekord meget affald samlet op

Mindst 75 borgere mødte op for at hjælpe til ved årets affaldsindsamling i Bjerringbro. Privatfoto
Stor deltagelse og rigtig meget affald på indfaldsvejene. Sådan forløb lørdagens affaldsindsamling i Bjerringbro.

Bjerringbro: Der var rekord på rekord ved lørdagens affaldsindsamling i Bjerringbro, som bypedellerne, sammen med Annette Sloth Larsen og Danmarks Naturfredningsforening, stod bag.

- Der var en rigtig god stemning og minimum 75 borgere mødte op for at deltage i indsamlingen, hvilket var mindst 25 mere end sidste år, fortæller bypedel Lars Haahr, der sammen med bypedellerne havde sikret, at alt gik for sig, så alle corona-retningslinjerne blev overholdt.

- Vi serverede kaffe og rundstykker ud af vinduet på stationen, og folk var rigtig gode til at stå i kø, inden de så gik hen og fik udleveret affaldssække og en foreslået rute af formand for borgerudvalget, Erik Albrechtsen, fortæller Lars Haahr

Annonce

Mange kyllinger

Overraskende nok var der ikke så meget affald at samle op i midtbyen, men det ændrer ikke på, at der også var rekord i forhold til, hvor mange kilo affald der i alt blev samlet ind.

- Hovedkonklusionen er, at der generelt er pænt og rent i midtbyen, men at der til gengæld er møgbeskidt på indfaldsvejene, siger Lars Haahr.

328 kilo lød fangsten på, og det var foruden det, som dykkerne, samt en større gruppe af højskoleelever fandt.

- Jeg er rystet over, hvor møgbeskidt der er ved indfaldsvejene, og også over hvad der blev fundet. Desværre lå der mange af de der små alkoholflasker - som man kalder kyllinger, hvilke jo betyder, at der er for mange, der drikker, mens de kører, siger en rystet Lars Haahr.

Der var også rekord i forhold til brug af sække.

- Sidste år blev der samlet skrald i 18 sække. I år udleverede vi 100 sække, og vi måtte på et tidspunkt køre efter flere, siger Lars Haahr, der udover opbakningen fra de lokale borgere også var meget taknemmelig for sponsorstøtte fra Bergs Bageri og Mammen Ost, der henholdsvis støttede med rundstykker og skiveost.


Hovedkonklusionen er, at der generelt er pænt og rent i midtbyen, men at der til gengæld er møgbeskidt på indfaldsvejene

Lars Haahr, bypedel


- Vi oplevede også stor velvilje fra DSB Oplevelsesstationer, der havde sørget for, at vi kunne gøre brug af hele stationen denne dag, siger han.

Der blev serveret rundstykker og kaffe gennem stationens vindue. Privatfoto


Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Villaindbrud på Ilsøvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Gratis golf til seniorer

Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce