Annonce
Bjerringbro Avis

Rideklub har vendt skuden: Her er der ingen, der har egne interesser

Efter konkursen i 2016 var det en helt ny bestyrelse, der startede ny rideklub i 2017. Ulla Bartholin Bech lagde ud som næstformand, men er i dag formand for klubben, der har stor succes. Foto: Christine Krüger Hansen
Gudenådalens Rideklub startede under svære præmisser for tre år siden. I dag går det strygende for klubben, der kan bryste sig af 16 hold om ugen og et lille plus på kontoen.
Annonce

Bjerringbro: Det var i foråret 2016, at den daværende rideklub i Bjerringbro - Bjerringbro Rideklub - valgte at kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring.

En økonomigennemgang havde vist, at klubben vil komme ud med et stort underskud i 2016, og at klubben med udgangen af april måned ikke havde likviditet til at betale sine kreditorer eller løn til medarbejderne.

Fra den ene dag til den anden havde byen, der er Viborg Kommunes anden største, ikke mere nogen rideskole, noget der ellers havde været i Bjerringbro i 50 år.

I mellemtiden stod faciliteterne på Engvejen 3 tomme, men ved udgangen af 2017 var der igen liv, heste og en ny klub på matriklen.

Gudenådalens Rideklub blev navnet på den nye klub, hvis bestyrelse bestod af helt nye medlemmer, og som måtte starte fuldstændig fra bunden af.

- Der var nok ikke så mange, der troede tilbage i 2017, at det ville lykkes. Vi havde ingen bankkonto, heste eller udstyr, men det har vi nu. Vi har endda lidt penge på kontoen, siger en smilende Ulla Bartholin Bech, der er formand for klubben.

Der er kommet styr på sagerne, både økonomisk, men også praktisk hos Gudenådalens Rideklub i Bjerringbro. Foto: Christine Krüger Hansen

Rideklubben, der i begyndelsen var drevet 100 procent frivilligt, har nu fået penge nok til at ansætte en staldmedhjælp, der hver dag muger ud og lukker heste på fold. Derudover har en af rideskoleelverne fået et eftermiddagsjob med at tage hestene ind igen.

- Det fungerer. Der er bare nogen ting, man skal betale sig fra. Det har vi lært, men resten klares af frivillige kræfter, siger Ulla Bartholin Bech.

Hun er en stolt formand, for her tre år efter at klubben genstartede, har klubben 121 medlemmer og 16 hold fordelt over fire dage.

- Driften løber rundt, og vi har ikke lånt en krone. I dag ejer klubben 12 ponyer og heste, og det er en stor post. En stabil elevhest, hvilket er meget vigtig, koster 30.000 kroner, og i 2019 købte vi eksempelvis heste for 150.000 kroner, fortæller Ulla Bartholin Bech.

Annonce

200 deltagere

Pengene er fundet gennem arrangementer som fællesspisning, salg af lodsedler, lokal sponsorstøtte og afholdelse af stævner.

- Vi er enormt taknemmelige for den støtte, vi får fra det lokale erhvervsliv og fonde, og jeg er meget bevidst om, at vise dem vi søger penge eller materialer fra, at vi også selv kan byde ind med penge eller hjælp. Derudover søger vi altid for at handle lokalt, siger Ulla Bartholin Bech.

I oktober måned, lige inden der blev lagt nye corona-restriktioner ned over landet, lykkedes det klubben at holde et stævne med 200 deltagere, hvilket gav et fint overskud og dermed også lidt penge på kontoen.

Foruden sine 12 elevheste ejer rideklubben naturligvis også en staldkat. Hun hedder Jytte og elsker mad. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

Varm i hjertet

- Vi skal bare altid huske på, at det er medlemmernes penge, vi forvalter, og derfor satser vi som klub også 100 procent på bredden. Alle er velkommen i klubben. Her er der ingen, der har egne interesser. Klubben er ikke til for mig, men vores brugere, siger Ulla Bartholin Bech, der selv bruger omkring 20 frivillige timer om ugen på klubarbejde.

Det gør hun dog gladeligt.

- Jeg brænder for det, og jeg elsker, at rideklubben igen er blevet et sted, hvor børnene kommer ned og bruger timer på at strigle og snakke med hestene og hinanden efter skole, siger Ulla Bartholin Bech, der tænker, det er noget sundere at strigle og muge ud end at sidde hjemme i sofaen med en Ipad.

Luckey er en af rideklubbens elevheste. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce