Annonce
Bjerringbro Avis

Ringvejen skal have ny belægning

Man har fjernet det øverste lag græs og jord på rabatten langs den indre ringvej i Bjerringbro. Det skyldes, at der sidst på sommeren skal ny belægning på vejen. Foto: Christine Krüger Hansen
Trafikanter og beboere kan glæde sig til ny og mindre støjende asfalt på den indre ringvej i Bjerringbro.

Bjerringbro: Der er lagt op til et større vejarbejde, når Viborg Kommune, sandsynligvis efter sommerferien, går i gang med at lægge ny asfalt på den gennemgående vej, der i øst hedder Poul Due Jensens vej og i vest Vestre Ringvej.

Forarbejdet er allerede gået i gang, og den skarpsindige iagttager har måske lagt mærke til, at maskiner allerede har været ved at skrabe græsset af rabatterne ud til vejen.

- Vi fjerne græsset samt noget af jorden for at sikre, at det ikke bliver for højt og vandet ikke løbe ud på cykelsti og fortov, siger Kaj Jensen fra Trafik- og vejafdelingen ved Viborg Kommune.

Annonce

Derudover er der en hel del kantsten, der skal skiftes, og det tager et godt stykke tid.

- Der er temmelig mange kantsten, der er mørnet, simpelthen fordi de er nedbrudt af eksempelvis salt, forklarer Kaj Jensen, de har en forventning om, at selve asfaltarbejdet går i gang i den sidste halvdel af sommeren.

Det er som sagt en lang strækning, der skal asfalteres, nemlig hele vejen igennem Bjerringbro, men det giver, i følge Kaj Jensen, god mening at tage hele strækningen på en gang.

- Vejen er en af kommunens store gennemfartsveje og oplever en del slidtage. Så den skal opgraderes. Og så er asfalten også godt 25  år gammel, så det er på tide, selvom den egentlig har gjort det godt, siger Kaj Jensen.


Der er temmelig mange kantsten, der er mørnet, simpelthen fordi de er nedbrudt af eksempelvis salt

Kaj Jensen, ingeniør hos Trafik- og veje i Viborg Kommune


Inden den nye belægning kommes på, bliver en del af den gamle asfalt fræset af.

- Det gør vi for at sikre, at vejen bliver helt jævn, for der er kommet en del kørespor i den gamle asfalt, siger Kaj Jensen.

Han har en forventning om, at asfaltarbejdet vil tage en uges tid, og det vil naturligvis betyde, at bilister må forvente at møde ekstra lyssignaler, da der kun vil være et enkelt spor ledigt.

Tilgengæld kan både bilister samt beboere i området glæde sig over, at den nye asfalt er noget mere lyd-absorberende end det nuværende asfalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce