Annonce
Bjerringbro Avis

Sæbevand og streaming: Dimission på behørig afstand

Pedel hos Bjerringbro Gymnasium, Erling Birk Franks skulle sørge for at borde og stole blev rengjort, inden en ny student med familie skulle sidde der. Foto: Morten Pedersen
Der blev gjort grundigt rent ved de opstillede familieborde, da der fredag var hue-påsætning og lykønskninger til de nye studenter.
Annonce

Bjerringbro: Alt er ikke som det plejer - heller ikke på gymnasierne, der i denne tid sprøjter studenterne ud i lange baner.

Fredag var første dag, hvor man på Bjerringbro Gymnasium kunne hejse flaget og ønske de første studenter tillykke, og det betød også indførelse af diverse retningslinjer  for hvor mange, der måtte deltage i den glædelige begivenhed for hver student samt meget andet.

Til at styre begivenhedernes gang var pedel Erling Birk Franks, som havde sat sig ved et bord med sine lister, hvorfra han kunne holde øje med om forældre, venner og familie dukkede op for at fejre studenten på det rigtige tidspunkt samt gik til det rigtige bord.

Tre kvarter var der afsat til hver student - inden bordet med glas, champagneflasker og kage skulle ryddes, og Erling Birk Franks efterfølgende kunne rykke ind og tørre alt af i sæbevand.

- Vi har 63 elever, der bliver student, så det er 63 gange, jeg skal gøre borde og stole rene fordelt hen over tre dag, siger han med et smil, mens han energisk kører kluden hen over et af bordene.

Lidt derfra suser rektor Dorte Gade rundt med et videokamera.

Annonce

Streaming på storskærm

- Vi optager hver og én af studenterne, når de får hue på og bliver fejret, og efterfølgende klipper vi  det hele sammen og viser det i de følgende dage på en storskærm i fællesarealet, så eleverne kan opleve hinanden, fortæller Dorte Gade, der i næste uge også selv skal optræde på storskærm for en del af eleverne og forældrene.

De første to studenter på gymnasiet i år, Emma Hummel Pedersen og Malene Andersen, hjalp traditionen tro rektor Dorte Gade med at hejse flaget.

- Det er fordi, vi ikke kan holde dimissionen samlet, og derfor bliver det således, at de tre dimitterende klasser med forældre fordels på to klasseværelser og fællesarealet, og at rektor holder sin tale i fællesarealet - som streames live til de to andre lokaler, forklarer vicerektor Claus Kjeldsen.

Også selve overrækkelsen af eksamensbeviset vil foregå i etaper og blive streamet til de andre deltagende.

På den måde er der mange sjove finurligheder dette år.

Som på de fleste gymnasier er der også på Bjerringbro Gymnasium tradition for, at der tages et fællesbillede af alle studenterne på dimissionsdagen.

- Vi har besluttet at vi vil få klasserne fotograferet på skift, og efterfølgende vil de tre klassebilleder blive sat sammen til et billede, siger Claus Kjeldsen, og griner lidt ved tanken.

På Bjerringbro Gymnasium var fredag første dag, studenterne sprang ud. Foto: Morten Pedersen

I fællesarealet fredag formiddag er der stadig forholdsvis stille, og både elever og familie er søde til at rette ind og spørge, hvor det lige præcis er de må være, og hvilken dør de skal benytte, når de kommer og går for at sige tillykke til studenten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce