Annonce
Bjerringbro Avis

Søger penge: Beslutning om fremtid for byforum og bychef udsat

Onsdag den 29. Maj. Bjerringbros første kulturfestival åbner officielt onsdag den 29. maj klokken 18. Taler og musik danner rammen om arrangementet, hvor man også kan få lidt lækkert at spise. Der er desuden både Open by Night i gågaden og madmarked på Banegårdspladsen. Foto: Morten Pedersen
Byforum har søgt om et årligt tilskud hos Viborg Kommune på 600.000 kroner for at kunne klare driften, der også omfatter bychefen. Indtil videre må de vente på en afklaring.

Bjerringbro: Der var meget på spil for Bjerringbro, Bjerringbro Byforum samt bychefen, da punkt 30 på økonomi- og erhvervsudvalgets dagsordenen var til behandling tirsdag.

Her skulle udvalget beslutte, om Viborg Kommune vil yde et årligt permanent driftstilskud til Bjerringbro Byforum på 600.000 kroner.

Der kom dog ikke noget endegyldigt svar på ansøgningen - i stedet for er beslutningen udsat, og Bjerringbro Byforum er indkaldt til et møde.

Annonce

- Der var en længere snak om ansøgningen på mødet, og der var hverken enighed om at give tilskud eller give afslag, men vi vil gerne have et dialogmøde med byforum, fortæller Niels Dueholm (S), medlem af økonomi- og erhvervsudvalget.

Selv er han positiv stemt overfor tanken om et årligt tilskud.

- Jeg synes, at vi på en eller anden måde skal støtte op, men det skal bare ikke have en afsmittende effekt og jo heller ikke betyde, at det er kommunen, der driver Bjerringbro Byforum, siger han, der ikke er helt glad for ordlyden i ansøgning, der minder ham om revolverpolitik.

Her hentyder han til, at der mere eller mindre står, at uden et tilskud fra kommunen må Bjerringbro vinke farvel til sin bychef.

- Det synes jeg ikke er helt i orden, når man ser deres budget, hvor de trods alt har indtægt på 590.000 kroner, siger Dueholm.

Bjerringbro Byforum har siden dannelsen i 2017 varetaget og repræsenteret interesserne for Bjerringbros virksomheder, detailhandel, foreninger, kulturliv og almindelige borgere.

Penge er brugt

Dannelsen af byforum og ansættelsen af bychef Lars Christiansen har sat turbo på udviklingen i Bjerringbro med et væld af større  og mindre projekter, der enten er gennemført eller i fuld gang med sin gennemførelse.


I takt med Byforums arbejde er ambitionerne steget, og det er vores forventning, at vi også i fremtiden vil have store ambitioner på Bjerringbros vegne. Og ambitioner koster som bekendt penge

Lars Christiansen, bychef i Bjerringbro


Ved stiftelsen i 2017 modtog Bjerringbro Byforum 231.000 kroner fra Viborg Kommune, 100.000 kroner fra Grundfos samt en million kroner fra Foreningen Bjerringbro Elværk. Penge der har indgået i driften og betalingen af løn til bychefen, der er ansat på 25 timer om ugen.

Disse penge er nu opbrugt, og målet om, at Bjerringbro Byforum, i løbet af de tre år der er gået, skulle have fået så mange medlemmer, at en selvstændig drift ville være mulig, er ikke opnået.

- Vi må erkende, at trods mere end tre års levetid, så er det ikke lykkes, og spørgsmålet er, om det nogensinde har været realistisk, siger bychef Lars Christiansen og uddyber:

- I takt med byforums arbejde er ambitionerne steget, og det er vores forventning, at vi også i fremtiden vil have store ambitioner på Bjerringbros vegne. Og ambitioner koster som bekendt penge.

Oversigt over større projekter gennemført af Bjerringbro Byforum

 • Helhedsplanen
 • Bjerringbro Kulturfestival
 • Bjerringbro Erhvervsnetværk
 • Byportalen Bjerringbro.dk
 • Bypedellerne
 • Natteravnene
 • Lyskunst
 • Iværksætteri på Bjerringbro Gymnasium og HF
 • Trafikudvalg
 • Hvervning
 • Diverse arrangementer
 • Markedsføring
 • Kulturforandringer

I ansøgningen, som politikerne behandlede på mødet tirsdag, blev vigtigheden af et driftstilskud understreget med dette udsagn:

'Skal Bjerringbro Byforum fortsætte sin positive kurve for udviklingen i Bjerringbro, så kan det kun lade sig gøre, hvis foreningen modtager ekstern støtte. Faktisk står byforum i den situation, at foreningen mangler godt og vel en million kroner om året, hvis det nuværende aktivitets- og ambitionsniveau skal holdes.'

Annonce

Grundløs bekymring

Inden mødet var man hos Bjerringbro Byforum bekymret for udfaldet, men efterfølgende var Lars Christiansen lettet:

- Jeg havde selvfølgelig håbet, at politikerne bare ville godkende ansøgningen, men jeg er superglad og tager godt i mod deres beslutning, og jeg glæder mig til at gå i dialog med politikerne, siger Lars Christiansen, der dog godt kan ærgre sig lidt over bekymringen om, hvem der så ellers kan finde på at søge om lignende tilskud.

- Det argument bliver vi altid mødt med, men helt ærlig så mener jeg ikke, at vi har et andet sted at gå hen end økonomi- og erhvervsudvalget. De mindre byer som eksempelvis Stoholm kan til gengæld søge penge hos landdistriktsudvalget. Der har de afsat 10 millioner kroner til projekter i mindre byer, så jeg synes, at bekymringen, om at så kommer alle andre byer i Viborg Kommune og beder om det samme, er grundløs, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce