Annonce
Bjerringbro Avis

Se kandidaterne: Tre er med i opløbet til ildsjælepris

Jeppe Hartz fra Vejrumbro vandt ildsjæleprisen i 2020. Her er han flankeret af to af dommerne, Mette Nielsen til venstre, og Lone Kastberg. Foto: Viborg Kommune
Dommerkomiteen har udpeget tre borgere som kandidater til prisen som Landdistrikternes Ildsjæle.

Viborgegnen: Dommerkomiteen havde modtaget indstillinger om ikke færre end 22 kandidater til prisen som Landdistrikternes Ildsjæle 2021, og dommerne har nu indsnævret feltet til tre finalister.

Prisen blev uddelt for første gang i 2020. Bag den står byrådets landdistriktsudvalg og Viborg Landsbysammenslutning, og formålet med prisen er at kaste lys på de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter, som hver dag gør en forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der. I  2020 gik prisen til Jeppe Hartz fra Vejrumbro.

Årets tre finalister er Klaus H. Kristensen fra Bjerregrav, Ole Mølgaard fra Frederiks og Helle Georgi fra Rødkærsbro.

Annonce

Klaus H. Kristensen er indstillet, fordi han er meget engageret i Bjerregravs trivsel og er involveret i mange af de projekter, som er gennemført i byen i de seneste år - blandt andet med at etablere de faciliteter i naturen, som har gjort Bjerregrav til en attraktiv bosætningsby for børnefamilier.

Ole Mølgaard har gennem mange år været tovholder og initiativtager til nye ting i Frederiks, og han holder ved, indtil projekterne er fulgt til dørs. Han har blandt andet været aktiv i etableringen af Hjertestien i og omkring Frederiks.

Helle Georgi har arbejdet for Rødkærsbro gennem de sidste 25 år med et kæmpestort engagement. Særligt det brede foreningsliv i byen yder godt af hendes imponerende indsats.

Mange gode kandidater

Dommerkomiteen med landdistriktsudvalgets formand Mette Nielsen og Viborg Landsbysammenslutnings formand Lone Kastbjerg i spidsen understreger, at der har været mange velkvalificerede kandidater at vælge imellem. Særligt i lyset af corona-situationen er de glade for snart at kunne uddele prisen.

- Vores lokale ildsjæle og det frivillige arbejde i lokalområderne har været presset det sidste års tid, og vi er glade for, at vi med prisen igen får mulighed for at anerkende de mange lokale ildsjæle, siger Lone Kastberg i en pressemeddelelse.

Vinderen kåres den 17. maj i forbindelse med årets landdistriktskonference, der i år streames til fem lokale mødesteder rundt i kommunen og har deltagelse af boligminister Kaare Dybvad Bek. Til vinderen er der en pengepræmie på 5000 kroner. Alle tre kandidater får kunsthåndværk fra den lokale kunstner Lillian Albeck Andersen.

Dommerkomiteen

Dommerkomiteen, der har udnævnt de tre finalister og kårer vinderen, består af :

Mette Nielsen, formand for landdistriktsudvalget.

Martin Sanderhoff, næstformand for landdistriktsudvalget.

Lone Kastberg, formand for Viborg Landsbysammenslutning.

Jesper Bech, næstformand for Viborg Landsbysammenslutning.

Jeppe Hartz, vinder af prisen i 2020.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

40-års jubilæum

Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Alsang i bymidten

Annonce