Annonce
Bjerringbro Avis

Selvstændig optiker med flair for løb

Charlotte Smedegaard er sin egen herre i C Optik. Foto: Annelene Petersen
Charlotte Smedegaard i Langå er usædvanligt aktiv i sin fritid og sin egen herre i forretningen.
Annonce

Langå: Optiker Charlotte Smedegaard, 34 år, har valgt et navn til den forretning, hun nu har overtaget, der kan tydes dobbelt - bogstavet C står for hendes fornavn, men det udtales jo  som "se", hvilket rimer fint med, at hun driver en optikerforretning.

Alene og uden tilknytning til nogen kæde, for det mener Charlotte Smedegaard tjener hende bedst. C Optik er placeret på adressen Bredgade 25 i Langå, hvor der har været en tilsvarende forretning gennem nu foreløbig 15 år.

Charlotte Smedegaard er vokset op i Randers og gik på la Cours Skole til og med 10. klasse. Efter en htx-eksamen tog hun fat på at uddanne sig til optiker i Randers med praktiktid hos en Nyt Syn-forretning i Aalborg. Hun blev uddannet  optiker/optometrist i januar 2011, og arbejdede først hos Slots Optik i Randers og i en Nyt Syn-forretning i Aalborg.

I 2014 blev hun  ansat i den forretning, som hun nu har overtaget. De første to år var hun ansat som optiker, men de seneste fire år har hun været butikschef. Der er ikke andre ansatte, dog køber hun sig til at få regnskabet lavet.

Annonce

Den aktive fritid

Charlotte Smedegaard bor sammen med sin familie i Stevnstrup. Hendes mand, Jesper Smedegaard, er udviklingschef i Aarhus-virksomheden Harmann Professional, hvor han arbejder med lys. Drengene Jarl på ni år, og Anton, seks år går på Munkholmskolen. Når drengene er sendt i skole og ægtemanden på job, har Charlotte Smedegaard halvanden time til at træne - og det gør hun effektivt og uden skelen til vind og vejr!

Hun har gennemført syv-otte maratonløb og klarer de godt 42 kilometer på omkring fire timer.

Hun cykler også meget, og hun har under normale omstændigheder dyrket svømning tre gange om ugen. Det ser hun frem til at kunne komme til igen.

Annonce

Triatlon

Det er ikke tilfældigt, at Charlotte Smedegaard både løber, cykler og svømmer. Havde det ikke været for coronakrisen, skulle hun netop her i juni have deltaget i en kvart ironman, en triatlon med de tre nævnte discipliner.

- Og jeg havde faktisk håbet at slå min mand på området, røber Charlotte Smedegaard.

Et andet arrangement er også slået på pause, nemlig deltagelse i løbet Samsø Rundt, en strækning på 100 kilometer, som skal gennemføres non stop i løbet af 10-12 timer. Det løb og deltagelse i 24-timers løbet i Viborg må vente til næste år.

Og så lige tilbage til den professionelle optiker - Charlotte Smedegaard lægger stor vægt på at nå frem til så præcise målinger som vel gørligt.

- Jeg dobbelttjekker altid ved synsprøverne, forklarer den nu selvstændige optiker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce