Annonce
Bjerringbro Avis

Sidste skoledag: Farvel med flag og corona-afstand

Efter næsten 14 år på Bøgeskovskolen havde Søren Thomsen mandag sidste skoledag. Foto: Hanne Bliksted
Varmt farvel til skoleleder Søren Thomsen efter næsten 14 år på Bøgeskovskolen
Annonce

Bjerringbro: Ryk-ryk-ryk. I skal brede jer noget mere, ellers når vi ikke op til døren.

Sådan lød det flere gange, da elever og lærere på Bøgeskovskolen mandag morgen gjorde klar til at tage imod skoleleder Søren Thomsen. Det var hans allersidste skoledag, og helt fra det tidligere kirkecenter og op til skolens indgang stod eleverne med flag.

Han havde fået besked på at parkere ved kirkecenteret, og med en skarp sol lige i ansigtet gik han gennem flagalléen op til indgangen.

- Godmorgen, godmorgen og hej Søren, lød det igen og igen fra eleverne.

- Følger I efter mig, sagde han, da han opdagede, at eleverne med flag i hånden efterhånden gik i en lang række bag ham.

Annonce

Tre æbletræer

På grund af corona-restriktionerne blev farvel-arrangementet holdt foran skolens indgang, og her stod afskedsgaven, tre æbletræer - et fra hver af skolens afdelinger.

- Når du går ud i din have og ser de træer, så kan du tænke på elevere og lærere her på Bøgeskovskolen. Det har været utrolig dejligt at arbejde sammen med dig. Med din humor og dit skarpe overblik har du har været med til at gøre en god Bøgeskovskolen til en endnu bedre skole, sagde Michael Jensen, som nu rykker fra at være afdelingsleder til at være fungerende skoleleder.

Eleverne dannede bagtrop bag Søren Thomsen, da han havde sidste dag som skoleleder på Bøgeskovskolen. Foto: Hanne Bliksted

Søren Thomsen takkede for den flotte modtagelse og så en smule bevæget ud, da han kiggede ud på alle elever og lærere.

- Hvor er det vildt overvældende. Jeg vil tænke på Bøgeskovskolen som en skidegod skole, hvor det meste af det, vi laver, lykkes. De fleste dage har det været skønt at komme i skole. Og jeg glæder mig over, at vi også er dygtig til at være mennesker, og der er plads til, at vi er forskellige, sagde han, inden eleverne forlod pladsen.


Hvor er det vildt overvældende. Jeg vil tænke på Bøgeskovskolen som en skidegod skole, hvor det meste af det, vi laver, lykkes. De fleste dage har det været skønt at komme i skole. Og jeg glæder mig over, at vi også er dygtig til at være mennesker, og der er plads til, at vi er forskellige.

Søren Thomsen


- God ferie i Sverige, råbte en lille pige, da hun som en af de sidste elever satte kurs mod klasseværelset, og Søren Thomsen gik ind ad døren til sin allersidste skoledag.

Annonce

Tid til husdyr

Forude venter en ny hverdag, hvor han også skal bruge mere tid i sit hus i Sverige. Han glæder sig til at have tid til sine interesser, især naturen. Den interesse deler han med hustruen Pernille Ingemann, som er graver ved Grønbæk Kirke og formand for DN i Silkeborg.

I weekender og ferier overnatter de ofte i telt på Naturstyrelsens teltpladser, og den slags ture bliver der nu flere af. Desuden glæder han sig til at have både kaniner, høns og gæs ved huset i Grønbæk. Her er der også æbletræer, men grunden er så stor, at der er rigeligt plads til de tre nye træer.

Søren Thomsen blev på sin sidste skoledag på Bøgeskovskolen modtaget af en flot flagalle. Foto: Hanne Bliksted

Da han startede på Bøgeskovskolen for snart 14 år siden, var der omkring 500 elever. I perioder har der været både to og tre spor, og da Skjern Skole lukkede i 2008, kom eleverne derfra til Bøgeskovskolen. I den nye 0. klasse er der 29 elever, og på skolen er der nu i alt 369 elever. Planen er, at Bøgeskovskolen og Egeskovskolen fusionerer til én skole fra næste skoleår.

Godmorgen lød det fra eleverne, da Søren Thomsen gik gennem flagalléen.Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce