Annonce
Bjerringbro Avis

Skolebestyrelser kan ikke bruge ny frist til ret meget

Jesper Jakobsen (tv) og Martin Bøgelund mødes i denne uger med deres bestyrelser. Arkivfoto: Morten Dueholm
Børne- og ungdomsudvalget giver ny frist til 11. august - men forældrene kan ikke mødes på grund af corona-situationen.
Annonce

Bjerringbro: Selv om børne- og ungdomsudvalget forleden besluttede, at imødekomme et ønske fra skolebestyrelserne ved Egeskovskolen og Bøgeskovskolen om mere tid til at forberede en fusion af de to skoler, så kan det ikke bruges til ret meget.

Bestyrelserne får mulighed for endnu en gang at høre forældrene om deres holdning til en fusion af de to skoler, men reelt er det ikke meget værd, for ifølge formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) skal udvalget have en endelig fælles indstilling fra de to skolebestyrelser, så den kan indgå i udvalgets drøftelser på mødet tirsdag 11. august. Det er forudsætningen for, at sagen kan indgå i byrådets budgetdrøftelser for 2021 og overslagsårene.

- Vi er glade for, at udvalget anerkender vores ønske og har sat processen på hold, men det er svært at bruge det til noget, da vi på grund af corona-situationen ikke kan mødes med forældrene. Det eneste vi ved er, at der 8. juni måske åbnes for forsamlinger på 30-50 mennesker, men det kan vi jo heller ikke bruge i denne sammenhæng, siger formanden for Egeskovskolens bestyrelse, Martin Bøgelund.

Heller ikke formanden for Bøgeskovskolens bestyrelse, Jesper Jakobsen, mener, at udvalgets beslutning kan bruges til ret meget i denne corona-tid.

- Når fristen er 11. august, så er der ikke meget tid at arbejde med, når der også er en sommerferie. Men vi vil rigtig gerne høre personalegruppen en gang mere, især personalegruppen på Egeskovskolen mener, at det er vigtigt at få lavet ét skoledistrikt i Bjerringbro, siger Jesper Jakobsen.

Annonce

Virtuelle møder

Virtuelle møde for forældrene ser de to formænd umiddelbart ikke som en mulighed.

- Det kræver meget teknik at koble mange mennesker op på et online møde, og man ikke forvente at alle forældre har den nødvendige teknik, og de vil så blive udelukket fra at deltage, siger Martin Bøgelund.

- Men alle tiltag er velkomne. I denne tid ser vi jo, at folk bliver meget kreative, og tingene kan gøres på en anden måde. Vi ville jo rigtig gerne holde vores årsmøder, men umiddelbart er det svært at se, at det kan lade sig gøre, siger Jesper Jakobsen.

Uanset hvad der sker, så holder begge formænd fast i, at en fælles skole for hele Bjerringbro er den eneste rigtige løsning.

- Vores budskab er ikke ændret. Det er jo ikke for sjov, at vi gerne vil lægge de to skoler sammen. Et faldende elevtal betyder faldende indtægter, derfor er det nødvendigt med en sammenlægning. Og det ville vi jo gerne - igen- fortælle forældrene face to face, men umiddelbart er det ikke en mulighed, siger Martin Bøgelund.

Begge skolebestyrelser holder møde i næste uge, og der vil man så diskutere det videre forløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce