Annonce
Bjerringbro Avis

Skolebestyrelsesformand efterlyser konkrete besparelser ved sammenlægning af skoledistrikter

formand for skolebestyrelsen i Rødkærsbro Helle Rie Lauge Laursen, i sort t-shirt, synes udkastet til den nye skolestruktur skaber flere spørgsmål end svar. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Skolebestyrelsesformand efterlyser konkrete besparelser ved sammenlægning af Rødkærsbro og Bjerringbro skoledistrikter.

Rødkærsbro: Selvom scenariet, hvor overbygningen på Rødkærsbro Skole skulle flyttes til Bjerringbro, ikke blev en del af udkastet til en ny skolestruktur, er man ikke jublende lykkelig eller for den sags skyld forstående overfor ideen om, at Rødkærsbro Skole skal sammenlægges med Bjerringbro Skole i ét skoledistrikt.

- Jeg må sige, jeg tror udkastet til den nye skolestruktur skaber flere spørgsmål end svar, siger Helle Rie Lauge Laursen, der er formand for skolebestyrelsen på Rødkærsbro Skole.

Hun er lykkelig for, at det umiddelbart ser ud til, at man ikke vil fjerne elever fra skolen - at overbygningen fortsætter, men samtidig er hun ked af, at Rødkærsbro Skole skal dele ledelse med Bjerringbro Skole.

Annonce

- Jeg  tror på en lokalforankret ledelse - med et tæt samarbejde med lærere, elever og forældre - giver den bedste skole, og derfor ærgrer det mig, at vi nu skal have én fælles ledelse, siger hun, der efter at have læst høringsforslaget forstår, at der fremover kun bliver en fælles skoleleder på Bjerringbro Skole og Rødkærsbro Skole.

Noget som Malene Møller Mortensen (K), der er medlem af børn- og unge udvalget bekræfter.

- Det er korrekt, at vi lægger op til at sætte Rødkærsbro i den samme sammenhæng som Bjerringbro Skole, hvor der så vil være en fælles ledelse, men der vil også være lokal ledelse på de tre matrikler, siger Malene Møller Mortensen og kalder beslutningen et økonomisk rationale med så lidt indgriben som muligt.

Helle Rie Lauge Laursen har dog svært ved at se, hvor den økonomiske rationalisering ligger.

Bedt om svar

- Jeg kan da godt se, at der kan ligge nogle overordnede administrative opgaver - som man kan klares ét sted for alle skoler, men derudover er jeg i tvivl om, hvor man egentlig vil finde en besparelse gennem en sammenlægning af distrikter - noget jeg faktisk allerede har bedt forvaltning om at forsøge at forklare, siger hun.

Hun anerkender også, at der på kort sigt kan være en mulighed for at få tilført flere elever ved skoleindskrivning, hvis kommende elever, der bor i grænseområdet mellem Bjerringbro og Rødkærsbro, får anvist en plads i Rødkærsbro, på grund af pladsmangel i Bjerringbro. Men hun  frygter, at det kan give bagslag i sidste ende.

- Forældre er i dag noget mere "stridslystne" i forhold til deres børns skolegang, og derfor er jeg bekymret for, at hvis de ikke får deres barn i den skole de har ønsket, så vælger de i stedet en friskole eller anden privat skole, siger Helle Rie Lauge Laursen.


Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce