Annonce
Bjerringbro Avis

Skoledage med afstand og udendørs farvel

Juliane fra 1.B samler bøgeblade, som hun skal bruge i billedkunst. Foto: Morten Pedersen
De yngste elever på Bøgeskovskolen og Egeskovskolen er igen i skole.
Annonce

Bjerringbro: Vi skal være mere ude i naturen. Det er en del af hverdagen på mange af landets skoler efter, at eleverne er mødt ind efter en måneds corona-lukning.

På Bøgeskovskolen og Egeskovskolen i Bjerringbro er det med naturen ikke noget problem, for den ligger lige uden for døren, og da halvdelen af eleverne fra 1.A denne formiddag skal på ordjagt, kender de reglerne. Et par af børnene opfordrer kammeraterne til at holde afstand, da de går afsted bevæbnet med hver sit clipboard - en lille skriveplade med klemmer til at holde papiret fast.

Skolen har købt clipboards og siddemåtter til alle elever, så de kan undervises ude, når vejret tillader det.

Forrest går lærer Lars Lorentzen og kollegaen Dan Nielsen er bagtrop, da kursen sættes mod industrikvarteret. Og naturligvis med to meters afstand mellem eleverne for at forhindre corona-smitten i at brede sig.

- Eleverne tager det rigtig pænt, og de er gode til at tage sig af hinanden. Lærerne er også gode til at inspirere hinanden til nye måder at undervise på blandt andet ude i naturen, fortæller afdelingsleder Michael Jensen, da den halve klasse bevæger sig afsted.

- Vi kan allerede nu se, at det faktisk er en fordel, at forældrene skal sige farvel udenfor, for nogle forældre har normalt svært ved at slippe børnene, når de skal sige farvel. Og det er ikke godt for børnene, og omvendt er der også børn, som har svært ved sige farvel.

Søren Thomsen, skoleleder.

Annonce

Tomstokken i brug

Efter næsten en måneds corona-lukning var det ikke nogen overraskelse for skoleleder for både Bøgeskovskolen og Egeskovskolen Søren Thomsen, at det var de yngste elever, som skulle i skole først.

- Hvis samfundet skal i gang igen, så er det nødvendigt at få de yngste børn afsted, så forældrene kan arbejde, siger han, som dog havde forventet, at det i første omgang kun var 0.-3. klasse, som kom tilbage.

Men at det var 0.-5. klasse - 208 af skolens 407 elever betød, at pedellerne hurtigt måtte i gang med tomstokke og måle op og lave planer for fordeling af børnene, så der er to meters afstand mellem bordene.

- I øjeblikket har vi elever alle steder, så jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan vi skal få plads til alle elever, hvis der fortsat skal være så stor afstand mellem dem, når 6.- 9. klasse kommer i skole, siger Søren Thomsen.

Annonce

Udendørs farvel

Rengøringen er intensiveret. Foruden den normale rengøring efter skoletid, er der også rengøring midt på dagen, hvor alle fællesområder inklusive gangarealer og toiletter gøres rene. I klasserne skal eleverne selv vaske stole og borde i sæbevand og med éngangs vaskeklude.

Selv om skoledagen er meget anderledes og kræver grundig planlægning, så er der også fordele ved nogle af de nye regler. Foreksempel må forældrene ikke komme ind på skolen.

- Vi kan allerede nu se, at det faktisk er en fordel, at forældrene skal sige farvel udenfor, for nogle forældre har normalt svært ved at slippe børnene, når de skal sige farvel. Og det er ikke godt for børnene, og omvendt er der også børn, som har svært ved sige farvel. Så det er fint at sige farvel udenfor, og måske skal vi indføre det som en fast del af skolens hverdag, siger Søren Thomsen.

At eleverne er delt op i mindre gruppe både i klassen og på legepladsen betyder også færre konflikter.

Mille Dyhr Pedersen fra Bøgeskovskolens 1.A skal som skolens øvrige elever også vaske sit bord af. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Søvnløse nætter

Skolelederen er rigtig godt tilfreds med den indsats, som skolens medarbejdere har gjort for at få den nye hverdag til at fungere.

- Men forældrene har også gjort et godt arbejde, så eleverne er trygge ved at komme skole. Der er kun en håndfuld børn, som ikke er skole, fordi forældrene er i risikogruppen.

- Jo jeg har haft søvnløse nætter, men det er gået over. Vi kan jo allerede nu se, at hverdagen fungerer, siger Søren Thomsen med den ro, som kommer af mange års lærergerning inklusive de nyeste erfaringer med, at det kan lade sig gøre at lave en god skoledag, selv om der skal sprittes af, gøres ekstra rent og holdes afstand.

Både på Bøgeskovskolen og Egeskovskolen foregår en stor del af undervisngen udenfor. Foto: Morten Pedersen
1.B på Bøgeskovskolen har billedkunst på skemaet, og eleverne skal finde ting, som de kan lave et mønster af. Foto: Morten Pedersen
Bevæbnet med clipboards og blyanter er elever fra 1.A på vej på ordjagt. Foto: Morten Pedersen
Afdelingsleder på Bøgeskovskolen Michael Jensen glæder sig over, eleverne er gode til at passe på hinanden. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce