Annonce
Bjerringbro Avis

Skolefusion: Ny skole kan være en realitet inden 2027

Siden workshoppen i november 2019 om fremtidens skole er der blevet holdt mange møder. Nu indstiller skolebestyrelserne til fusion af Egeskovskolen og Bøgeskovskolen fra 1. august 2021. Arkivfoto: Morten Dueholm
Skolebestyrelserne enige om fusion fra 1. august 2021 - og ønske om fælles skole inden 1. august 2025
Annonce

Bjerringbro: En fælles skole med start 1. august 2021 og en nybygget skole inden 1. august 2025. Det er fremtiden for Bjerringbro, hvis politikerne vælger at følge indstillingen fra skolebestyrelserne ved Bøgeskovskolen og Egeskovskolen.

Skolebestyrelserne  har i mere end et år diskuteret muligheden for en fusion af to skoler, og  havde også sendt en indstilling til børne- og ungdomsudvalget. Efter kritik fra forældre fik bestyrelserne lov til at lave en ny runde med forældremøder, og 85 personer deltog i tre cafémøder i juni.  Og selv om bestyrelserne allerede inden cafémøderne var stemt for en fusion, så afviser formanden for Bøgeskovskolens bestyrelse Jesper Jakobsen, at det var spildt arbejde.

- Der kom mange gode inputs på cafemøderne, ikke mindst med hensyn til hvad en tryg og  sikker skolevej er. Men det er nu, at det hårde arbejde starter. Selv om vi er enige om fusionen og håber, byrådet godkender den, så skal vi nu finde et fællesskab omkring etablering af en ny fælles skole, siger Jesper Jakobsen.


Men det er nu, at det hårde arbejde starter. Selv om vi er enige om fusionen og håber, byrådet godkender den, så skal vi nu finde er fællesskab omkring etablering af en ny skole.

Jesper Jakobsen, fmd. for Bøgeskovskolens bestyrelse.


Annonce

To 0. klasser

Skolebestyrelsernes indstilling er, at Bøgeskovskolen og Egeskovskolen lukkes 30. juli 2021, og at en ny fælles skole åbner 1. august 2021, at den nye fælles skole starter på to matrikler, men målet er, at elever og personale samles på én adresse gerne senest 1. august 2025.

- Vi indstiller til, at skolernes budgetter nulstilles, og  at sammenlægningsprocessen understøttes økonomisk. Desuden ser vi  gerne, at der bygges en ny fælles skole på en central adresse, men vi ved jo også, at det kan trække ud, siger Jesper Jakobsen.

Det var det faldende børnetal, som startede snakken om fusionen, og aktuelt ses det denne sommer, idet der for første gang i nyere tid kun starter én 0. klasse på hver af byens to skoler.

Annonce

Ny skole i 2025-2027

I følge formanden for Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg Per Møller Jensen (S) behandles  indstillingen på udvalgets møde 11. august.

- Jeg vil udtrykke anerkendelse af, at de to skolebestyrelser udviser rettidig omhu i forhold til at kunne se nødvendigheden af, at der skal ske noget i Bjerringbro på grund af det markant faldende børnetal for at bevare kvaliteten i skoletilbuddet lokalt i fremtiden, siger han.

- Efter udvalgsbehandling indstiller vi sagen til byrådet og de kommende budgetforhandlinger. Jeg håber, at vi i budgetforhandlingerne kan nå til enighed om et ekstraordinært og tidsafgrænset ekstra driftstilskud til at understøtte sammenlægningsprocessen og en anlægsbevilling indenfor en overskuelig fremtid. Og jeg håber, at det er realistisk med en skole på én matrikel etableret omkring 2025-2027, men det må bero på de kommende budgetforhandlinger, tilføjer Per Møller Jensen.

Formanden for  Bøgeskovskolens bestyrelse Jesper Jakobsen (tv) og formanden for Egeskovskolens bestyrelse Martin Bøgelund. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce