Annonce
Bjerringbro Avis

Skolepatruljen er blevet voksen

Skolepatruljen på Brogade bemandes i disse dage af Bøgeskovskolens pedeller. Foto: Christine Krüger Hansen
Da Bøgeskovskolens ældste elever for tiden ikke kommer på skolen, er skolepatruljen udliciteret til skolens pedeller.
Annonce

Bjerringbro: Skolepatruljen, der står og vogter fodgængerovergangen på Brogade tæt på Bøgeskovskolen, er i disse dage blevet noget højere og bredere, end de plejer at være.

Det skyldes, at det for tiden ikke er 7. klasses elever, der svinger skolepatrulje-håndskiltet, da de på grund af corona-nedlukningen ikke fysisk er til stede på skolen, istedet har skolens pedeller fået tjansen.

Onsdag morgen var det således pedellerne Søren og Klaus, der var trukket i de gule veste, og som sørgede for, at alle der ønskede at krydse vejen mellem klokken 7.30 og 8 kom sikkert over.

- Det er en fin opgave, så længe det ikke regner, siger pedellerne, der kalder patrulje-jobbet for en blød opstart på dagen.

Brogade er ganske trafikeret om morgenen, og derfor er det en vigtig opgave fortsat at bemande skolepatruljen, selvom dem, der normalt står for det, ikke kan være til stede.

Pedellerne svinger da også ud på fodgængerovergangen med deres håndskilte mange gange i løbet af den halve time, de står der, og især i det sidste kvarter er der travlt.

Foruden skolebørn kommer der også en del forældre gående med børn, der skal i den nærvedliggende børnehave.

Og de fleste er rigtig søde og gode til at overholde skolepatruljens anvisninger.

- Nu har vi jo kun de små skolebørn for tiden, og de er eksempelvis rigtig flinke til at stå af cyklen og trække over, hvorimod når det gælder de store elever, så kniber det lidt mere, siger Søren Steffensen med et smil.

Selvom det plejer at være eleverne selv, der står for skolepatruljen, er det ikke første gang, at pedellerne har givet en hånd med.

- Nej, vi fungerer som afløsere, hvis nu eleverne skal noget andet, men det er klart, at det er første gang, at vi har haft opgaven i så lang tid, siger Søren Steffensen, der nogle gange selv bliver afløst af en lærer eller leder fra skolen, hvis han har andre ting, der skal gøres.

Skolepatruljen i Danmark er organiseret under Rådet for Sikker Trafik og har eksisteret siden 1949. Det er elever fra 6.-9. klasse, som står skolepatrulje, og der i dag skolepatruljer på omkring halvdelen af landets skoler.

Pedel Søren Steffensen står hver morgen klar med sine "slikkepinde". Foto: Christine Krüger Hansen
Både skolelever, forældre med børn der skal i børnehave og vuggestue samt voksne mennesker benytter sig af den sikre overgang. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce