Annonce
Bjerringbro Avis

Slagter John har nu eksisteret i 30 år

Slagtermester John Degn Christensen har drevet  sin slagterforretning "Slagter John" i 30 år.  Foto: Morten Pedersen
John Degn Christensen har været slagter i 45 år. I 30 af de år har han været indehaver af Slagter John.

Bjerringbro: Det er ikke fordi, at slagterfaget som sådan er i vækst, men det går heller ikke dårligt. Ikke hvis man spørger slagtermester John Degn Christensen, der tidligere i år passerede den dag, hvor han har drevet sin slagterforretning. "Slagter John" i 30 år.

Butikken startede i Ulstrup  1991, og kort tid efter åbnede han endnu en butik i på Sønderbro i Bjerringbro.

- Jeg tror heller ikke, der er kommet færre slagtere rundt omkring i landet det seneste års tid. Det er min fornemmelse, at flere kunder gerne vil støtte den lokale slagter og også gerne vil betale lidt mere for kvalitet, siger John Degn Christensen.


Og så er der bare en vis tryghed i at handle hos en slagtermester. Rigtig mange har allergier og er intolerante overfor diverse fødevarer. Handler man hos os, kan man være sikker på, at kødpålægget ikke er fyldt med alverdens tilsætningsstoffer

John Degn Christensen, slagter


Han har i hvert fald travlt i den lille forretning, hvor der lige nu kun må være fire kunder af gangen.

Annonce

Hæger om traditioner

- De er gode til at passe på hinanden, og det er også en af grundende til, at jeg ikke lige nu fejrer butikkens 30 år jubilæum med en masse gode tilbud. Vi skulle jo nødigt have, at det pludselig blev usikkert for vores kunder at gå til slagteren, siger John Degn Christensen med et smil.

Han har mange loyale kunder - kunder, som han fornemmer, er glade for, at det altid er de sammen mennesker bag disken, som betjener dem.

Slagter John, der ligger i Brocentret på Sønderbro, er en populær forretning. for nylig har han ansat Denise Basler, længst til venstre i biledet, til at stå for delikatessen i butikken. Foto: Morten Pedersen

- Og så er der bare en vis tryghed i at handle hos en slagtermester. Rigtig mange har allergier og er intolerante overfor diverse fødevarer. Handler man hos os, kan man være sikker på, at kødpålægget ikke er fyldt med alverdens tilsætningsstoffer, siger han.

Selvom køledisken i slagterforretninger har en lang række forskellige udskæringer, samtidig med at diverse salater og andre færdiglavede retter slås om pladsen, er der altid nogen former for pålæg, der bare skal være der.

- Uanset hvor lang tid der går, så er der visse traditioner, der skal opretholdes i slagterfaget, og vi kan i hvert fald se, at hamburgerryg, rullepølse og leverpostej aldrig går af mode, siger John Degn Christensen, der fremstiller alle tre ting fra bunden af.

Der er masser af lækkerier i køledisken, men de helt traditionelle pålæg som rullepølse, leverpostej og hamburgerryg er stadig et hit. Foto: Morten Pedersen

- Det er der faktisk ikke så mange der gør mere. Men det betyder også, at vi nogle gange løber tør, hvis vi lige pludselig får ekstra kunder, for vi kan ikke bare lige gå ud og ringe til en leverandør og få flere rullepølser tilsendt, siger John Christensen, der bruger en uge på at lave det populære pålæg.

Annonce

Ville dø

Han er dog også bevidst om, at man ikke kun skal hænge sig i traditionerne, men at der skal fornyelse til.

- Vi arbejder på at udvide vores mad ud af huset og vores delikatesse. Vi har altid lavet pølseborde, pålægskagemand og tapas, vi har bare ikke reklameret så meget med det, men nu har jeg ansat endnu en medarbejder, så der også kan komme lidt mere skub i den del, siger John Degn Christiansen, der ofte er i forretningen, men ikke mere er den, der står med den skarpe kniv eller eller betjene kunderne- i hvert fald ikke i lang tid af gangen.

John Degn Christensen venter med at fejre sit jubilæum, til man igen må være lidt flere mennesker i butikken. Foto: Morten Pedersen

- Jeg fik jo en alvorlig skade i forbindelse med en påkørsel i 2004, og siden har jeg ikke kunnet arbejde så meget. Jeg hjælper til med det, jeg kan og burde nok slet ikke arbejde, men jeg tror, at jeg ville dø, hvis jeg bare gik hjemme, siger han med et skævt smil.

Derfor har hverken han eller hans kone Else, der til gengæld næsten altid står i butikken og betjener kunderne, lige nogen planer om at stoppe.

- Vi vil på et eller andet tidspunkt gerne finde en egnet slagter, der vil overtage butikken, men det skal ikke være hvem som helst, siger John Degn Christiansen, der ejer den del af bygningen hvor slagterforretningen ligger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce