Annonce
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Til september er der menighedsrådsvalg i hele landet. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Menighedsråd varmede op til valg med orienteringsmøde.
Annonce

Bjerringbro: Godt 20 mennesker mødte frem i Bjerringbro Kirkecenter, da der forleden var indkaldt til et orienteringsmøde om det kommende menighedsrådsvalg.

På mødet fortalte formand Carsten Mortensen om det arbejde, der er blevet gjort de seneste  fire år, kommende opgaver, økonomien samt om reglerne for valget, der finder sted den 15. september.

Menighedsrådsvalget holdes ligesom kommunalvalg hver fjerde år, men denne gang er der ny valgprocedure, og det vil på den ene eller anden måde få indflydelse på tiden frem mod valget samt selve valghandlingen.

- Før i tiden havde man det, som man godt kan kalde et fredsvalg. I god tid kunne det siddende menighedsråd prikke folk på skuldrene og spørge, om de eventuelt var interesseret i at stille op til valget, hvorefter de sådan set bare blev valgt ind, hvis de sagde ja. Denne gang skal der være reelle kandidater og alle har ret til at stemme, forklarer Carsten Mortensen, der håber at en del kandidater melder sig på banen.

Lige nu er har menighedsrådet ved Bjerringbro Kirke ni medlemmer, men det reduceres til otte ved det næste menighedsrådsvalg.

- Det er fordi antallet af menighedsråd-medlemmer bestemmes af størrelsen på sognet, og vi har i mange år ligget på lidt over 4000 sognemedlemmer. Det er dog faldet til under 4000, hvilket betyder at vi skal være ét medlem mindre, forklarer Carsten Mortensen.


Det er fordi antallet af menighedsråd-medlemmer bestemmes af størrelsen på sognet, og vi har i mange år ligget på lidt

Carsten Mortensen, formand for Bjerringbro Menighedsråd


Ved menighedsrådsvalget i september er alle medlemmer på valg, og der bliver behov for at vælge nye medlemmer ind, for i hvert fald to nuværende medlemmer ikke ønsker at stille op igen, mens et par andre er gået i tænkeboks.

- Jeg vil da opfordre folk til at stille op, men jeg er ikke bekymret for, om vi finder nye medlemmer, for med det nye system er der også mulighed for en anden valgrunde, hvis det ikke lykkes i første ombæring, siger Carsten Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce