Annonce
Bjerringbro Avis

Smagsprøver på sønderjysk historie og dens kaffebord

Smag på det sønderjyske kagebord og få historien om Sønderjylland gennem 800 år. Foto: Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Bjerringbro: Tirsdag den 17. november giver Carsten Porskrog Rasmussen fra Museum Sønderjylland et overblik over 800 års sønderjysk historie. I år fejres 100-års jubilæet for genforeningen, men i 1920 havde Sønderjylland allerede 700 års helt særlig historie bag sig. Carsten Porskrog Rasmussen følger denne særlige historie, fra Sønderjylland blev til et hertugdømme og hele vejen op over den tyske tid, genforeningen og til de afspændte forhold i dag.

En aften om Sønderjyllands historie skal naturligvis også byde på smagsprøver fra det traditionelle sønderjyske kaffebord. I løbet af aftenen vil der blive serveret kaffe og kager, bagt efter originale opskrifter af Randi Falk fra Café Gudenåhuset, der selv stammer fra Sønderjylland.

Foredraget er arrangeret af Bjerringbro Folkeuniversitet og Viborg Bibliotekerne. Billetter kan købes på viborgbib.dk eller på et af bibliotekerne i Viborg Kommune.

Der er tilmeldingsfrist den 12. november af hensyn til traktementet. Arrangementet afholdes efter Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer for Covid-19.Aftenen er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Folkeuniversitetet og Genforeningen 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce