Annonce
Bjerringbro Avis

Snak om grænser sætter tankerne i gang i 5.b

Sigurd Pinnerup (t.v.) og Kristian Poulsen (t.h.) synes, at ugens undervisning har været spændende og sjov - men også lidt mærkelig.

I løbet af ugen har omkring 400.000 skoleelever i hele Danmark lært om intime grænser og seksualitet som led i Uge Sex. Det har givet eleverne en masse at snakke om - og grine af.

Annonce

Bjerringbro: Uge 6 har på en lang række skoler over hele landet været lig med emneugen Uge Sex.

Sådan har det også været på Bøgeskovskolen i Bjerringbro, hvor 5.b torsdag formiddag talte sammen i grupper om grænser i forhold til krop og seksualitet. Netop grænser var temaet for årets Uge Sex - især i forhold til børns og unges intime grænser, når de færdes på nettet og på de sociale medier.

Kristian Poulsen fra 5.b fortæller, at han sammen med klassen har set en video, der handlede om, at en pige havde fået taget et billede af sig, som hun fortrød.

- Og så skulle vi snakke om, hvordan vi kunne hjælpe hende til at komme ud af den situation, og hvad vi ville gøre, hvis vi selv stod i den situation, siger han.

FAKTA: Uge Sex


  • Undervisningskampagnen "Uge Sex" er rettet mod elever i 0. til 10. klasse og på ungdomsuddannelser i hele Danmark
  • Over halvdelen af danske skoleelever og omkring 14.000 undervisere har deltaget i årets undervisningsforløb
  • Som en del af forløbet tilbyder Sex & Samfund gratis undervisningsmaterialer, der kan støtte lærerne i at tilrettelægge og gennemføre seksualundervisning
  • Undervisningsmaterialet er lavet, så det er alderssvarende til de forskellige klassetrin
  • Sidste år var temaet i "Uge Sex" krop, hvor undervisningsmaterialet handlede om kropsnormer, kropsglæde og kropsbevidsthed
  • I 2017 var der fokus på unges rettigheder online og offline

Kilde: Sex og Samfund

På Bøgeskovskolen i Bjerringbro har hele ugen budt på alternativ undervisning. Her i 5. klasse har det mest handlet om intime græner, og det er noget, der sætter tankerne i gang hos eleverne, fortæller lærer Bodil Ekberg. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Nye refleksioner

I løbet af de seneste år har der været en stribe sager om deling af personlige billeder på internettet, og ifølge læreren på Bøgeskovskolen giver det rigtig god mening, at skolen sætter grænser og seksualitet på skemaet.

- Den her slags undervisning er jo helt anderledes fra den almindelige, og det gør, at eleverne kommer til at reflektere over noget helt andet. Det gør også, at de, som har svært ved det boglige, kan være med på en helt anden måde, når vi skal debattere ud fra videoer og oplæg, siger dansklærer Bodil Ekberg.

Selvom 11-årige Kristian Poulsen syntes, det var lidt mærkeligt at snakke om tissemænd og menstruation, synes han også, at det var godt.

- Vi har faktisk også snakket om det derhjemme, siger han og bekræfter dermed sin lærer i, at ugens emner giver eleverne refleksioner, som de måske ikke får under en normal dansk- eller matematiktime.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce