Annonce
Bjerringbro Avis

Snart kan plejehjemsbeboerne sidde ude hele året

Mandag kunne de to aktivitetsmedarbejdere på Skovvænget, Hanne Brauner (tv )og Hanne Træholt (th) - sammen med centerleder Anitta Bay Andersen tage imod filialdirektør for Nordea i Bjerringbro, Christina Lynggaard Vester, der havde en flot check med. Foto: Christine Krüger Hansen
Frivillige hos Plejehjemmet Skovvænget har søgt og fået penge til et stort drivhus, så beboere kan sidde "udenfor" hele året.
Annonce

Bjerringbro: Der er flere stjernestunder på vej for beboerne på Plejecenter Skovvænget i Bjerringbro - og det i bogstavelig forstand, for med en håndsrækning fra Nordeafonden bliver ønsket om et stort drivhus til virkelighed og dermed også muligheden for, at beboerne kan sidde beskyttet og lunt og kigge stjerner.

Mandag eftermiddag tog de to aktivitetsmedarbejdere på Skovvænget, Hanne Brauner og  Hanne Træholt - sammen med centerleder Anitta Bay Andersen imod filialdirektør for Nordea i Bjerringbro, Christina Lynggaard Vester, der med sig havde en check på det lidt finurlige, men ganske store beløb 36.221 kroner.

Beløbet repræsenterer prisen på lige præcis det drivhus, de frivillige på Skovvænget har ønsket sig, og det betyder, at de - når vinteren har sluppet sit tag, kan gå i gang med at samle drivhuset, der bliver et helt nyt samlingssted for beboerne.


Det bliver perfekt og kommer til at supplere det gode udeliv beboerne på Skovvænget allerede har.

Hanne Brauner, aktivitetsmedarbejder hos Plejehjemmet Skovvænget


Foruden pengene fra Nordeafonden har de frivillige på Skovvænget også søgt og fået 30.000 kroner fra Velux Fonden og med det beløb oveni, er der også penge til belægning med mere omkring det nye drivhus.

- Planen er at drivhuset - eller orangeriet - som vi kalder det - skal stå udenfor fællesområdet, hvor der allerede er anlagt en fælleshave, siger Hanne Brauner og fortsætter:

- Det bliver perfekt og kommer til at supplere det gode udeliv, som beboerne på Skovvænget allerede har.

Drivhuset bliver på lige godt 13 kvadratmeter og skal være med til at forlænge udelivet for beboerne. Det skal stå, hvor der lige nu er en petanquebane, som ikke bruges.

- Det bliver stjernestunder, og her mener jeg bogstavelig talt - at beboerne nu kan få muligheden for at sidde ude i mørket og se stjernerne, noget de jo ellers ikke kan - ofte fordi det er for koldt, siger Hanne Brauner.

Annonce

Livskvalitet i en svær tid

Og det er ikke kun stjernerne, som beboerne får en bedre oplevelse af, når de kan sidde i et opvarmet drivhus.

- Det er også fornemmelsen af regn og sne, som beboerne jo normalt er skærmet fra. Vi oplevede også,  hvor glade de blev, dengang vi fik bygget træpavillonen, der betød, at en del af beboerne fik muligheden for at komme lidt tættere på Fyværkerifestivalen, dengang den foregik i Bjerringbro. Man hører bare tingene meget bedre, når man er delvist udenfor, og man mærker også naturen, forklarer Anitta Bay Andersen.

Hun er også utrolig glad for, at man i disse corona-tider kan vende fokus på noget positivt og noget, der giver livskvalitet.

- Beboerne blev rigtig glade, da de hørte, at drivhuset nu bliver en realitet. Det er nemlig ikke kun vores drøm - men så absolut beboernes drøm, siger Hanne Træholt.

For filialdirektør for Nordea i Bjerringbro er det en stor glæde at kunne overrække pengene.

- At give penge til sådan noget som dette er lige nøjagtig, hvad Nordeafonden er her for, så det giver bare rigtig god mening, siger Christina Lynggaard Vester, der allerede har en åben invitation til at komme og se drivhuset, når det er sat op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce