Annonce
Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Som små bitte fødder

Foråret! Det kribler og krabler, når man sparker i bladene eller kradser lidt i mulden. Det gør det i fingrene efter at få gjort forårsklar. Det gør det i fødder og ben efter at komme ud i solen. Det gør det måske også i smilemusklerne, fordi man kan blive så sprudlende glad, når forårssolen rammer. Ikke fordi der ikke er grund til at bekymre sig. Det kan der jo altid være af forskellig styrke og af større eller mindre grund. Men det er, som om forårssolen kan gennemlyse og gennemstrømme én på en måde, så man lige i det øjeblik bare mærker glæden over selve det at være til.

Den vinkel er med i en gammel fortælling om Storm P, der på en af sin daglige gåture på en københavnsk kirkegård, kommer forbi graveren. Graveren tager i det øjeblik en pause fra gravearbejdet med den grav, han er ved at grave. Han sidder på kanten, og idet Storm P passerer ham, letter han på hatten og siger: Nå, vi har nok fået lov at være lidt oppe i dag!

Små bitte fødder der sparker. Man kan både mærke det og se det på den gravide mave – de små hæle der flytter sig derinde. Og når tiden er inde, lyder et skrig, og livet er brudt frem, og de små bitte fødder begynder at sparke.

Liv og død – lys og mørke. Begge dele side om side – og hvor vidunderligt, når det er lyset og livet, vi fyldes af som en kriblen og krablen af umiddelbar glæde.

Annonce

Jeg samler på øjeblikke med lys – det gør du sikkert også. Lysglimt man kan trække på også på en overskyet dag - eller når man bliver modløs. Foråret har sådanne lysglimt. Det kan møder med andre mennesker også have, hvis man giver sig tid til at se og lytte til hinanden. Til at møde hinanden, som man gerne selv vil mødes. Det er jo i grunden så enkelt. Men det kan også kræve et stort mod, og det kan have en pris. For fællesskaber er ikke altid så enkle. Der kan være mange dagsordener, og der kan være meget usagt på spil. Men også i sådanne situationer er der lysglimt og øjeblikke med varme, der kan få det til at krible og krable i nervebanerne, så livet kan mærkes.

I foråret ligger den søndag, som hedder Mariæ bebudelsesdag. Selv om der er meget ubegribeligt omkring den dag, så er der den orden, at den ligger ca. ni måneder før jul! Dagen fortæller om mødet mellem det jordiske og det himmelske, hvor Maria hører, at hun skal blive mor til Guds søn.

Det er også et forårsbudskab om håb – om liv – der rækker ud over alle vores grænser. Salmedigteren Lisbeth Smedegaard Andersen har så fint et billede på det i en af sine salmer. Her skriver hun bl.a. om englen, der kommer med ordet fra Gud til Maria. Den unge kvinde tager imod og bærer ordet og fosteret til tiden er inde. Og så skriver hun:

Han kom i den mørkeste vinternat

med varsel om lysere tider,

han bringer hver tvivlende vintersjæl

et håb om et forår omsider,

hvor morgenstjernernes påskesang

skal løsne de frostbundne marker,

og hjertet skal slå i mit bryst af fryd

som småbitte fødder, der sparker.

Lisbeth Smedegaard Andersen,

”Det var så forunderlig klart i nat”

Små bitte fødder der sparker. Man kan både mærke det og se det på den gravide mave – de små hæle der flytter sig derinde. Og når tiden er inde, lyder et skrig, og livet er brudt frem, og de små bitte fødder begynder at sparke. Så sårbart og så forunderligt stærkt. Det er også øjeblikke med lysglimt. Foråret er med sit lys, sin kriblen og krablen som småbitte fødder, der sparker. Jeg håber, at også dit hjerte må slå i dit bryst af fryd over foråret.

Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce