Annonce
Bjerringbro Avis

Sommerferie: Jobpatruljen er på farten

Afdelingsformand for HK Midt- og Vestjylland Marianne Køpke følges med Zacharias Birkholm på jobpatrulje.
Ikke noget bemærke hos ungarbejderne i Bjerringbro
Annonce

Bjerringbro: Sommer er ensbetydende med, at de faglige organisationer sender jobpatruljer ud i sommerlandet, og forleden var folk fra HK Midt-og Vestjylland i Bjerringbro.

De kigger på arbejdsforholdene for unge under 18 år men fandt dog ikke noget, som krævede handling.

- De fleste butiksejere- og ledere er jo flinke, når vi kommer ind i butikken og  præsenterer os. Hvis der indimellem er  nogen, som ikke ønsker at have os i butikken, så kan man få mistanke om, at der er noget galt, siger afdelingsformand for HK Midt- og Vestjylland Marianne Køpke.

Hun følges med Zacharias Birkholm, som er frivillige i jobpatruljen men normalt arbejder hos 3Fs A-kasse. Tunge løft og ferie under sygdom er emner, som der er fokus på i år.

- Mange unge siger, at de sagtens kan løfte tingene, og jo det kan de nu, men det kan de ikke  fortsætte med i mange år, og derfor skal de ikke gøre det. De skal passe på sig selv. Mange af de unge kender allerede reglerne, fordi deres  chef har informeret om dem, og det er godt, siger Marianne Køpke.


Mange unge siger, at de sagtens kan løfte tingene, og jo det kan de nu, men det kan de ikke  fortsætte med i mange år, og derfor skal de ikke gøre det.

Marianne Køpke, afdelingsfmd. HK Midt-og Vestjylland


En ting som mange ungarbejdere ikke er opmærksomme på, er, at de faktisk har ret til løn under sygdom, hvis de har funktionærstatus, det vil sige mindst otte timer om ugen.

- Mange af de unge snyder sig selv for løn under sygdom, fordi det er normalt at få en kollega til at tage sin vagt, hvis man er syg. Det er helt normalt at sende besked til hinanden på en facebookside for at finde en afløser,  men de har faktisk ret til løn,  siger Marianne Køpke.

Hun og Zacharias Birkholm besøgte flere butikker i  Bjerringbro, også de lokale supermarkeder fik besøg tirsdag, men der var intet at bemærke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce