Annonce
Bjerringbro Avis

Sommerudstilling på Gudenådalens Museum

Torsdag den 30. April. Museet forbereder en udstilling i anledning af 75 året for befrielsen. Foto: Morten Pedersen

Bjerringbro: Minder fra en piges liv i efterkrigstiden samt modstandsbevægelsens aktiviteter i Bjerringbro under 2. verdenskrig er temaet for de to udstillinger, som Gudenådalens Museum viser fra lørdag 12. juni.

Dette års sommerudstilling er bygget op på det materiale, som Gudenådalens Museum i 2020 modtog fra Rita Hejlesen. Hun er født i 1947 og voksede op i Brandstrup. Der er ting lavet i hendes skoletid, først i Brandstrup og senere i den daværende Centralskolen i Rødkærsbro, hvor hun gik fra 1954-62, og i 1963-64 var hun elev på Gudenådalens Ungdomsskole i Ulstrup. Med på udstillingen er blandt andet  dukkemøbler, arvet sengebetræk og broderede ting fra sidst i 1940'erne til 1970'erne. Alle de mange effekter er ledsaget af Rita Hejlesens håndskrevne notater. Hun bor nu i Viborg.

Foruden udstillingen om et pigeliv viser museet igen år sin samling af effekter fra 2. verdenskrig og den lokale modstandsbevæglse, blandt andet våben, udrustninger, illegale blade armbind samt brudekjole og dåbskjole syet af stof fra faldskærme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce