Annonce
Bjerringbro Avis

- Spændende at formidle boliger til glade mennesker

Viggo Pedersen, medindehaver af familieejerskabet hos Nybolig i Bjerringbro og Randers, fylder 75 år. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Viggo Pedersen startede sin erhvervskarriere med selv at opføre huse. De seneste godt 45 år har han været ejendomshandler og har i dag, sammen med sin familie, forretninger i Bjerringbro og Randers. Torsdag fylder han 75 år.
Annonce

75 år: Viggo Pedersen, medindehaver af familieejerskabet hos Nybolig i Bjerringbro og Randers, med hovedadresse, Nørregade 24, Bjerringbro, fylder 75 år torsdag den 19. november. Viggo Pedersen er født og opvokset i Løvskal, hvor skolegangen foregik hver anden dag. I 1967 flyttede familien til Ulstrup, der lige siden har været Viggo Pedersens hjemby. Han kom i tømrerlære og gik på Teknisk Skole i Randers.

Da Viggo Pedersen fyldte 21 år og blev myndig, købte han den første byggegrund, og begyndte som tømrermester at opføre huse. Han opbyggede et typehusfirma med 75 ansatte, som vandt mange licitationer. En af disse var Børnehaveseminariets nye bygning i Reberbanen i Viborg.

Annonce

350 huse i Ulstrup

I 1972 nedbrændte virksomhedens store kontor og lagerhaller.

- Jeg tog en pause som murerarbejdsmand for at tænke lidt over fremtiden. Vi ville sælge vores hus, som var til salg hos en række ejendomsmæglere. Det endte dog med at tiden trak ud, så jeg solgte selv huset. Det gav mig lyst til at starte som ejendomshandler. Gennem nogle år oprettede jeg sammen med min hustru Rita, Bolig-Ringen, med kontor i en række byer, som vi gennem sytten år drev alene, fortæller fødselaren på Nybolig-kontoret i Bjerringbro, og han fortsætter:

- Jeg er måske mest stolt over den udvikling, vi igennem vores firma Ulstrup Ejendomskontor fik sat i gang i Ulstrup. Vi fik Bjerringbro Avis til at trykke særudgaver af Husavisen, der gennem eksempler og illustrationer promoverede en række boligprojekter, som blev præsenteret af forskellige byggefirmaer. I løbet af nogle år havde vi været medvirkende til at få opført 350 nye boliger i Ulstrup. Det hører også med til historien, at jeg gennem de godt 45 år i branchen har solgt mere end 3.000 huse. Jeg har i nogle tilfælde solgt det samme hus 5-6 gange og i mange familier handlet bolig gennem flere generationer.

Annonce

Familievirksomhed

Rita og Viggo Pedersen har to sønner og seks børnebørn. Igennem årene har Viggo Pedersen involveret sig i sit lokalsamfund, hvor han gennem børnenes aktiviteter har været involveret i børnehaven, spejdertroppen og cykelklubben. Han var en periode formand for erhvervsrådet i Hvorslev Kommune.

Under finanskrisen blev Bolig- Ringen afviklet, og siden 2012 har Viggo Pedersen og hans familie efter en fusion videreført deres erfaring og virkelyst hos Nybolig i Bjerringbro og Randers. Rita er gået på pension, men samtidig er deres to sønner involveret som medejere af Nybolig ejendomsmæglerforretningerne. Den ældste søn som medejer i Bjerringbro og den yngste søn som medejer og leder i Randers. Den ældste søn er dog senest rent arbejdsmæssigt skiftet til forsikringsbranchen.

Annonce

Maraton

I dag har Viggo Pedersen sat arbejdstiden ned til omkring 50 timer om ugen. For en halv snes år siden, da han begyndte at trappe lidt ned, havde han en følelse af, at ikke al energi blev brændt af på arbejdet. Som 66-åris begyndte han at løbe maraton og har siden gennemført en lang række af slagsen i blandt andre New York, Berlin, Hamborg, Sevilla og København. Sommerhuset ved Hirtshals blev solgt for nogle år siden. I dag tager Rita og Viggo ind imellem lige et par dage med overnatning i Hirtshals. De har fra tidligere nogle faste steder ved havet, hvor der skyller en god kvalitet af rav op på stranden.

- Jeg er en glad mand, der har haft en dejlig tilværelse. Det er spændende at formidle boliger til glade mennesker. Det har været en ekstra motivation, at min hustru og mine to sønner har haft lyst til at være med til at skabe værdierne i vores fælles ejendomsmæglervirksomhed, slutter en veltilfreds 75-års fødselar, der fejrer fødselsdagen torsdag ved at være på sin vante arbejdsplads på Nybolig kontoret i Bjerringbro.


Det er spændende at formidle boliger til glade mennesker. Det har været en ekstra motivation, at min hustru og mine to sønner har haft lyst til at være med til at skabe værdierne i vores fælles ejendomsmæglervirksomhed

Viggo Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Brug dit digitale bibliotek

Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce