Annonce
Bjerringbro Avis

Sporfest: 12 kilometers blåt spor fejret med kagemand og pølser

Formanden for Foreningen Bjerringbro Elværk Tonni Birk (th) klippede snoren, mens Claus Laugesen kiggede på.  Foto: Johnny Pedersen
70 mennesker deltog, da Bronx MTB søndag åbnede12 kilometer blåt spor i Hjermind Skov

Bjerringbro: Med smukke lysegrønne blade på træerne og en flot forårssol var det en flot kulisse, da Bronx MTB søndag formiddag indviede det blå spor i Hjermind Skov. Omkring 70 mennesker deltog, og det er et godt stykke over de 50 personer, som klubben selv havde håbet på.

- Der kom ikke mange mennesker til rundstykkerne, men senere var her rigtig mange mennesker, og en del flere end de 50, som vi havde håbet på, ville deltage, fortæller Claus Laugesen, som har været leder på projektet.

Claus Laugesen holdt indvielsestalen, og også formanden for Foreningen Bjerringbro Elværk Tonni Birk sagde et par ord og klippede snoren, før de mange ivrige mtb-folk susede af sted. Da de kom tilbage serverede Sønderbro Pølsevogn hotdogs til alle.

Annonce

Allerede i 2017 begyndte klubbens medlemmer at tale om et spor i Hjermind Skoven, og efter  at have søgt tilladelser og fået penge fra fonde, har klubbens medlemmer de seneste to år hakket og gravet i skovbunden for at anlægge sporet.

Så snart snoren var klippet, susede de første mountainbike folk ud på det nye spor. Foto: Johnny Pedersen

Ingen sure miner

Prisen på sporet er omkring én million kroner, hvor Foreningen Bjerringbro Elværk har givet én halv million kroner, LAG og Viborg Kommune har hver givet 200.000 kroner. Desuden har paraplyforeningen Viborg Trail Arena afsat 110.000 kroner til løbende vedligeholdelse. Også de lokale virksomheder som Grundfos, Grimme og KSN har bidraget til sporet.

Sporet er allerede kørt godt til, og ved indvielsen var der folk fra både Viborg, Silkeborg og Aarhus.

- Vi har fået masser af ros for sporet, og folk er især glad for, at der ikke er grus på, for i den seneste tid med meget tørke betyder et grusunderlag, at man nemt kan glide. Men det gør man ikke på et spor med fast skovbund som vores, fortæller Claus Laugesen, som også har mødt folk fra både Grenå og Ringkøbing på sporet.

Vi har fået masser af ros for sporet, og folk er især glad for, at der ikke er grus på, for i den seneste tid med meget tørke betyder et grusunderlag, at man nemt kan glide. Men det gør man ikke på et spor med fast skovbund som vores.

Claus Laugesen, Bronx MTB.

- Det bedste af det hele er, at at sporet bliver taget godt imod, og ingen er sure over, at vi har rodet rundt i skoven. Vi frygtede modstand fra både jægere og fuglekiggere, men jeg har talt med repræsentanter for begge grupper, og de siger, at der stadig er lige meget vildt og lige så mange fugle som tidligere, lyder det fra en glad Claus Laugesen.

Han lægger løbende datoer for jagtforeningens jagter på facebook, så folk kan se, hvornår de ikke kan køre i skoven. Det nye spor er indrettet sådan, at mtb-folkene kører den ene vej, og løbere tager ruten den anden vej, så de to parter kan tage hensyn til hinanden.

Sporet i Hjermind Skov er allerede prøvekørt af mange før den officielle indvielse i søndags. Foto: Johnny Pedersen


Annonce

Røde sløjfer

Sporet er på omkring 12 kilometer, og senere kommer der cirka fem kilometer røde "sløjfer", hvor mtb-folket kan udfordres på lidt sværere og kuperede strækninger.

Det arbejde kan dog først begynde, når Naturstyrelsen Kronjylland er færdig med arbejdet med at omdanne Hjermind Skov til såkaldt urørt skov, hvor omkring 35 procent skal fældes for at give plads til træarter, som naturligt hører hjemme i danske skove.


- Til den tid skal vi også selv lave noget arbejde, og det kræver også flere penge, så vi skal i gang med at søge fonde, lyder det optimistisk fra Claus Laugesen.

De 12 kilometer spor i Hjermind Skov udvides senere med et rødt spor. Foto: Johnny Pedersen
På indvielsesdagen var der god fart på cyklerne på det nye spor i Hjermind Skoven. Foto: Johnny Pedersen


Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce