Annonce
Randers

Sportsfiskere passer på hinanden

Formanden for Langå Sportsfiskerforening, Peter Fosgerau, i færd med sin yndlingsbeskæftigelse. Nu er der lavet regler for, hvordan coronasmitten mindskes på fiskepladserne, inden det store rykind i påsken. Foto: Jakob Lerche
For at undgå kaos med alt for mange lystfiskere alt for tæt på hinanden, har Langå Sportsfiskerforening nu taget forholdsregler i denne coronatid.
Annonce

Langå: Der loves aldeles godt vejr i påsken, og der er laks at finde i Gudenå. Én af dem på hele 18 kilo og 121 centimeter blev fornylig fanget, og den nyhed har bredt sig som en steppebrand blandt lystfiskere, som nu tripper for at prøve lykken i Gudenå. Derfor har Langå Sportsfiskerforening sat restriktioner på fiskeriet for at forhindre coronasmitte, og de nye regler er afstemt med Sundhedsstyrelsen, som foreningen har været i dialog med.

- Vi har set i Bjerringbro, at der har været kaos med alt for mange fiskere, alt for tæt på hinanden. Og det vil vi gerne undgå. Vi synes, at vi har et ansvar for at passe på hinanden, samtidig med at vi også har et socialt ansvar, og det er fint, at folk kan komme ud i den frie luft og fiske, bare der tages visse forholdsregler, siger formand for Langå Sportsfiskerforening, Peter Fosgerau.

Foreningen vil gerne have at der bliver holdt passende afstand mellem fiskerne, og at der i det hele taget ageres med sund fornuft for ikke at smitte sine medfiskere.

Formanden fortæller, at der vil komme skilte op med de nye regler for klubbens medlemmer og for dagkortfiskere, der benytter de 20 kilometer vandløb, foreningen råder over.

Nye regler i Langå

De nye regler, der er taget i brug i Langå Sportsfiskerforening, gælder medlemmer og dagkortfiskere og er trådt i kraft lørdag 4. april og gælder til og med mandag 13. april.

Af hensyn til smitterisiko og spredning af smitte af coronavirus har bestyrelsen i Langå Sportsfiskerforening drøftet, hvordan den kommende påskeferies fisketryk skal håndteres.

Myndighedernes krav om afstand og fællesskab skal overholdes.

Det betyder:

At Pavillonen spærres af.

At der indføres en begrænsning på maksimalt fem biler på hver af foreningens parkeringspladser. Dem er der ti af.

Del ikke fiskegrej - smitte kan overføres til andre.

Hold afstand til medfiskere – er der for mange på en fiskeplads, så find et andet sted at fiske.

Annonce

Besøg på bredden

Avisen er på besøg ved bredden af Gudenå i Langå, hvor Peter Fosgerau har sat os stævne. Solen brager ned og slår smut i det hurtigtløbende åvand, luften er frisk, himlen er jomfruelig lysblå og helt uden flystriber på, fuglene synger og de lyserøde kirsebærblomster står på spring for at folde sig ud. Der er umanerligt dejligt ude i den friske luft, og der skal kun én opfordring til, før Peter Fosgerau vikler guldspinneren ud og svinger sin 6000 kroners dyre Sportex-fiskestang. Et let svirp med håndleddet, og blinket farer forbavsende langt og præcist ud. Man kan se, at han er garvet, men han har altså også fisket de 45 år ud af sit 49-årige lange liv.

Han har fisket i Norge, Sverige, Skotland og England. Sjovest er det dog at fiske i Danmark, mener han.

Og som ansvarlig sportsfisker ligger det ham og resten af bestyrelsen meget på sinde, at smittefaren for coronavirus mindskes på fiskepladserne.

Corona-restriktionerne går på, at der maksimalt må holde fem biler på de ti parkeringspladser, der hører til sportsfiskerforeningen. Holder der fem biler, når man ankommer bedes man finde et andet sted.

Annonce

Hold afstand

Og der skal holdes afstand mellem fiskerne, når de står ved åen, det gøres der sådan set i forvejen, idet det er for bøvlet at stå for tæt, så kan linerne gå i skuddermudder mellem hinanden.

- Men man kan godt være mere opmærksom på at holde afstand, og så er det godt at have håndsprit med, siger han og hiver selv en lille handy beholder op af brystlommen, så lille og sporty at den kan gemmes i hans hånd.

Desuden spærres Pavillonen af, så den ikke indbyder til at fiskerne samles der.

Peter Fosgerau fortæller, at Langå Sportsfiskerforenings bestyrelse er gået på kompromis med reglerne, de kunne godt blive strammet endnu mere ved at stoppe for salg af dagkort eller ved helt at stoppe med at fiske ved åen, som det er sket i Skotland.

Men så langt er foreningens bestyrelse ikke parat til at gå, endnu. For hvis ikke sportsfiskerne overholder de nye regler, så kan det blive en realitet.

De nye restriktioner gælder for medlemmer af Langå Sportsforening og dagkortholdere. Og de gælder fra lørdag 4. april til mandag 13. april. Foto: Jakob Lerche
Husk håndsprit - også på fisketuren. Her viser Peter Fosgerau sin sporty og handy udgave. Foto: Jakob Lerche
Grejet er i orden. Her er den ene af de tre kasser med blink. Foto: Jakob Lerche
Fire lystfiskere mødte op ved Gudenå, mens avisen var på besøg. De håbede på at snuppe en laks. Foto: Jakob Lerche
Der er skønt ved åen. Her er kirsebærtræet på nippet til at springe ud. Foto: Jakob Lerche
Se, så er man en fisker med stort F. Fiskestangen er monteret på bilen, så spares der tid, når der køres mellem fiskepladserne. Foto: Jakob Lerche
45 år ud af sine 49 år har Peter Fosgerau fisket. Foto: Jakob Lerche
Det tager cirka 30 fisketure at fange en laks, har Peter Fosgerau regnet på. Foto: Jakob Lerche
Garvet og sikket bliver der kastet ud. Foto: Jakob Lerche
Hold afstand og pas på hinanden, lyder det fra sportsfiskerne i denne coronatid. Foto: Jakob Lerche
Vandstanden er faldet en del, siden oversvømmelserne i Langå. Foto: Jakob Lerche
Knæk og bræk, skal det lyde til vennerne her, der går efter laks. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Frirumsdebat i Gudenåhuset

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Foredrag i Thorsø

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Billund Ugeavis

Familiekoncert i Gudenåhuset

Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce