Annonce
Bjerringbro Avis

Stafet For Livet klar med en uges stafet

 I år det 10. gang, at Stafet for livet i Bjerringbro gennemføres. Billedet er fra 2019. Arkivfoto: Morten Dueholm
Stafet-deltagerne kan vælge mellem at gå, løbe eller cykle på selvvalgte ruter.

Bjerringbro: I år er det 10. gang, at Stafet for Livet Bjerringbro inviterer til stafet for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, men også i år er stafetten præget af corona'en, og derfor spredes  stafetten ud over en hel uge.

- Vi ønsker at fejre livet i fællesskab, selvom det bliver hver for sig. Da det er usikkert, hvordan forsamlingsmulighederne bliver i juni, har styregruppen for Stafet for Livet Bjerringbro besluttet at holde stafetten i mindre grupper, hvor deltagerne selv bestemme, om de går, løber eller cykler på selvvalgte ruter,  fortæller formanden for Stafet for Livet Bjerringbro Helle Senika Christensen

Annonce

Lysceremoni

Man kan gennemføre stafetten alene eller i grupper. Stafetten løber hele uge 24 med start mandag 14. juni. Ugens anstrengelser afsluttes med en virtuel lysceremoni lørdag aften, og den streames på Stafet for livet Bjerringbros facebook side.


Da det er usikkert hvordan forsamlingsmulighederne bliver i juni, har styregruppen for Stafet for Livet Bjerringbro besluttet at holde stafetten i mindre grupper ude lokalt, hvor deltagerne selv bestemme, om de går, løber eller cykler på selvvalgte ruter.

Helle Senika Christensen, fmd. for Stafet for Livet Bjerringbro


I 2020 blev stafetten aflyst. I stedet solgte foreningen lysposer og holdt en virtuel lysceremoni, på den måde samlede foreningen 27.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Også i år sælges der lysposer, og hele overskuddet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde.10 procent går til det lokale arbejde i Viborg lokalforening.

Annonce

Fighterrunde

Alle kan stille et hold med venner, familie, kolleger, foreningsaktive eller andre, som gerne vil støtte kampen mod kræft. Man bestemmer selv, hvor stort holdet skal være, og om man vil løbe, gå eller cykle. Alle kilometer foretaget i uge 24 tæller. Prisen for at deltage er 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn og unge under 18 år. Alle stafetter indledes normalt med en fighterrunde, hvor nuværende og tidligere kræftpatienter iført gule t-shirts går den første runde på banen.

- Ved at stå frem er fighterne med til at nedbryde tabuer om kræft. Desuden giver de håb til andre kræftpatienter og deres pårørende om, at kræft kan bekæmpes. Fighterne er æresgæster ved stafetten, og det ønsker vi i styregruppen for Stafet for livet i Bjerringbro at værne om. Derfor vil vi opfordre alle fightere til at tilmelde sig stafetten, og vi har en lille overraskelse til dem, siger Helle Senika Christensen, som blev formand i 2019 og derfor kun har oplevet en  stafet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce