Annonce
Bjerringbro Avis

Startskuddet til julen lyder i Guldregn

Bodil Lejsgaard, der er indehaver af Guldregn i Bjerringbro, er ved at gøre klar til julen. Foto: Christine Krüger Hansen
Blomsterforretningen Guldregn sætter alt ind på at give alle en hyggelig og traditionel jul.
Annonce

Bjerringbro: Startskuddet til julen lyder altid hos blomsterforretningen Guldregn i Bjerringbro i starten af november. Normalt inviterer den hyggelige blomsterforretning, der ligger på byens gågade til et åbent-hus arrangement, men i år er det hele lidt specielt, og derfor bliver der ikke noget egentlig åbent hus.

- Lørdag den 7. november er dagen, hvor julen for alvor begynder hos Guldregn, og vi inviterer stadig vores kunder til at kigge forbi, men det bliver under nogle lidt andre præmisser end normalt, siger Bodil Lejsgaard, der er indehaver af forretningen.

Fordi man ikke må stå så tæt, bliver en del af arrangementet rykket udenfor, hvis vejret tillader det, og de lækkerier, som kunderne normalt kan smovse i, bliver i år portionsanrettet.

Men på trods af corona lader blomsterforretningen sig ikke gå på af den lidt triste stemning, som der er fare for kan overgå de fleste, og personalet har traditionen tro i flere uger været i gang med at julepynte forretningen. Også i år har Bodil Lejsgaard trukket naturen ind i butikken i form af en række træstammer og kroner, der pyntes med lys og julepynt. I år er det kork elm, der er brugt til at forme trækronerne, de breder sig ud under loftet, og giver kunderne en fornemmelse af, at de bevæger sig gennem en eventyrlig skov.

Der travl hos Guldregn, der for alvor skyder julen i gang lørdag den 7. november. Foto: Christine Krüger Hansen 

- Vi har indtil videre arbejdet på træerne i tre weekender, og vi er endnu ikke færdige, siger Bodil Lejsgaard med et smil.

Juletemaet hos Guldregn i år har overskriften "Guld, røgelse og myrra skær mikset med natur", og det må Bodil Lejsgaard lige forklare nærmere.

Annonce

Samler os om det trygge

- Ja faktisk så tænkte jeg først og fremmest på al den guld, man kan finde i naturen og bruge i sine dekorationer, men da vi så skulle pynte op i butikken, fik jeg også tilført lidt af det der glitrer, og så kom jeg til at tænke på salmen "Et barn er født i Betlehem", hvorfra vi kender frasen, fortæller hun med et smil.

Bodil Lejsgaard har altid været meget glad for salmer men også at bruge naturens egne råvarer og materialer i sine dekorationer og buketter, og i år bliver der endnu mere i den stil.

- I år arbejder vi meget med de dæmpede farver - jordfarverne,  men vi har også altid dekorationer med rødt. Den røde farve går aldrig af mode, når vi taler jul, siger hun.

Hvad angår stilen, så tror Bodil Lejsgaard ikke, at der i år vil blive eksperimenteret helt så meget som tidligere år.


Vi har indtil videre arbejdet på træerne i tre weekender, og vi er endnu ikke færdige.

Bodil Lejsgaard, indehaver af Guldregn i Bjerringbro


- Min mavefornemmelse siger mig, at mange i år kommer til at værne endnu mere om den traditionelle jul og den traditionelle adventskrans og dekoration. Jeg tror corona'en betyder, at vi vil samle os om det trygge, det vi kender, siger Bodil Lejsgaard.

Hvad angår corona, så har man i blomsterforretningen også lanceret et nyt koncept, som Bodil Lejsgaard kalder "Spred glæde og giv blomster".

Normalt er der åbent hus hos Guldregn i starten af november. I år bliver det lidt andeledes, og en del af jule-arrangementet vil foregå udenfor butikken. Foto: Christine Krüger Hansen

- Med de mange nye restriktioner tror jeg, der er en del, der ikke har lyst til at komme i forretningerne, og desuden tror jeg, at der kan være en stor risiko for, at endnu flere ældre bliver ensomme i år. Derfor har vi lavet en abonnements-ordning, hvor man kan bestille en blomst eller noget andet lækkert - eksempelvis chokolade, hvis man gerne vil glæde sin bedstemor eller en anden person, uden selv at skulle ned i forretningen eller på besøg. Vi leverer gratis i hele Bjerringbro og i en 10 kilometers omkreds. Man kan bare ringe og bestille, fortæller Bodil Lejsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce