Annonce
Bjerringbro Avis

Station K får støtte af Vores Bredgade

Langå Stationsforening havde i sidste uge indkaldt til generalforsamlng i stationsbygningen, hvis overetage fremover får navnet Station K. Pressefoto

Langå Stationsforening har fået tilsagn om 350.000 kr. til arrangementer og klargøring af bygning.

Langå: Lejekontrakten med DSB blev underskrevet 1. juni, og Langå Stationsforening kan nu for alvor gå i gang med at skabe liv i den tomme stationsbygning for enden af Bredgade. Stedet er døbt Station K, og planen er, at overetagen skal indrettes med kontorfællesskab, café og musikarbejdsrum. Senere er det håbet, at det gamle billetsalg nedenunder også kan blive en del af Station K.

På sin generalforsamling forleden kunne Langå Stationsforenings bestyrelse fortælle, at foreningen netop har fået tilsagn om 350.000 kr. fra Vores Bredgade projektet, der frem til 2018 afprøver en række aktiviteter og tiltag, der skal skabe liv i Bredgade. Senere på sommeren starter et projekt, der har fokus på arealerne foran butikker og boliger, og nu har Station K altså også fået del i projektet, der har et samlet budget på 4,5 mio. kr.

Omkring 200.000 skal bruges på bygningen, blandt andet til skiltning og et tiltrængt løft af det midterste cafélokale, mens resten skal gå til forskellige arrangementer i huset.

Medlemmer søges

Langå Stationsforening blev stiftet i 2016 og har indtil videre bestået af de otte bestyrelsesmedlemmer. Men nu bliver Langås borgere inviteret til at tegne medlemskab af foreningen: På generalforsamlingen blev det besluttet, at et enkelt medlemskab skal koste 150 kr. om året. Man kan også vælge at tegne medlemskab for sin husstand, det kommer til at koste 300 kr.

Foreningen har lejet sig ind hos DSB på "favorable opstartsvilkår", men på længere sigt anslår bestyrelsen, at driftsudgifterne vil løbe op i 70-80.000 kr. om året. Pengene skal primært komme ind via kontingenter samt udlejning af kontorer og musikarbejdsrum.

De seks små kontorer i den ene ende af overetagen udlejes for blot 500 kr. om måneden til kulturelle iværksættere. To - måske tre - af dem er indtil videre lejet ud, og flere har vist interesse for at leje sig ind på Station K.

Bestyrelsen har bevidst sat lejen meget lavt i starten for at få gang i udlejningen, og de understreger, at det er vigtigt, at lejerne bruger kontorerne og er med i fællesskabet omkring Station K. Man kan altså ikke leje sig et billigt pulterrum på stationen.

Pengene fra Vores Bredgade projektet giver mulighed for at komme i gang med at gøre Station K klar til indflytning. Men der vil løbende blive søgt penge andre steder til arrangementer, som kommer byens borgere til gode: Det er blandt andet tanken at holde åbent hus fire gange om året.

I første omgang sker der noget i forbindelse med Vestpark Festival og med årets Open by Night i Langå, hvor 150 skolebørn starter dagen med morgensang på perronen.

På generalforsamlingen blev det besluttet, at den gamle bestyrelse kører videre, så der først er valg til næste år.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Narkobilist stoppet lørdag eftermiddag: Føreren blev udsat for en mindre bøderegn

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Konogram om tiden

Bjerringbro Avis

Hvordan laver man blod-is og hvordan plukker man en gråand? Heldige elever fra Lilleåskolen fik Michelin-madtips med på vejen

Bjerringbro Avis

Politi bevogtede Stram Kurs-møde

Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Bjerringbro Avis

15 lokale kunstnere inviterer indenfor en hel weekend

Bjerringbro Avis

Grøn klimaløsning: Forskningscenter viser, hvordan græs kan blive et bæredygtigt alternativ til importeret soja

Bjerringbro Avis

Når mormødre går i køkkenet med de unge - så sker der noget

Bjerringbro Avis

Fars Køkkenskole starter i Langå

Bjerringbro Avis

Ny kirkegårdsleder: Her skal ikke være tyst og stille

Bjerringbro Avis

Fra drøm til virkelighed: 10 år med strikkepindene

Annonce