Annonce
Bjerringbro Avis

Stephansen (K) ønsker to skoler i Bjerringbro

 Steen A. Stephansen (K) ser helst, at begge skoler i Bjerringbro bevares. Arkivfoto: Morten Pedersen
Ser ikke, at der er penge til en ny skole, og ser gerne indskoling bevares på to matrikler.
Annonce

Bjerringbro: For Steen A. Stephansen, konservativt medlem af børne- og ungdomsudvalget i Viborg Kommune og bosat i Bjerringbro, er det vigtigt, at man adskiller diskussionen om skoledistrikterne fra diskussionen om undervisning på to matrikler.

- At samle skoledistrikterne er nødvendigt, da vi skal sikre en større grad af klasseoptimering, og derved frigive flere midler til kvalitet i undervisningen. Når muligheden for midler og kvalitet er sikret, så kan man efterfølgende diskutere, hvordan vi strukturerer på en eller på to matrikler, siger Steen A. Stephansen, der mener at det vil være særdeles svært at finde midler til en helt ny skole ud fra det nuværende budgetforlig.

Ifølge ham er der også gode argumenter for at bevare begge skoler i og med, at lokalerne på Bøgeskovskolen er i rimelig god stand, og at specialskolen og ASF (Autisme Spektrum Forstyrrelse) afdelingen på Egeskov er relativt nye.

Annonce

Indskoling på to skoler

- Skal vi samtidigt sikre en by, som kan tiltrække nye børnefamilier, tror jeg, at det kan blive væsentligt at have tilbud for indskolingen på begge matrikler, siger Stephansen, der mener det vil være oplagt at have indskoling på begge matrikler, men udskoling alene på Bøgeskovskolen.

- Noget at den nyeste forskning viser, at det giver størst mening at inkludere børn med specielle behov i de mindre årgange, hvorimod disse børn ofte har større glæde af specialtilbud, når de bliver ældre. Det vil jo kunne passe fint ind med indskoling også på Egeskovskolen, siger Steen Stephansen og peger på et forsøg i Aarhus med “nest” klasser, hvor der dannes klasser med fire børn med ASF, og derudover fyldes op med 16 til 18 “almindelige” børn.


Skal vi samtidigt sikre en by som kan tiltrække nye børnefamilier, tror jeg det kan blive væsentligt at have tilbud for indskolingen på begge matrikler

Steen A. Stephansen, byrådsmedlem for de konservative


-   Pointen er ikke, at der absolut skal laves denne type tilbud, men blot at muligheden ville være der, og at der i børne- og ungdomsudvalget netop er afsat en del midler, som kan søges til sådanne målrettede initiativer. Alt i alt vil vi i Bjerringbro kunne sikre nogle fantastiske skoletilbud for alle - også på to matrikler, hvis vi gør det rigtigt, siger Steen Stephansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce