Annonce
Bjerringbro Avis

Stibroen i Langå bliver forsinket

Stibroen skal starte i seks meters højde, hvor den nye betonbro slutter. Herfra skal den sno sig ned gennem træerne til Skovlystvej. Skitseforslag Randers Kommune

Nødvendige ændringer i konstruktionen gør, at broen over banen til Skovlystvej først forventes færdig i juni næste år.

Annonce

Langå: Der kommer til at gå nogle måneder, inden den planlagte stibro, også kaldet trætop-broen, over banen til Skovlystområdet står klar. Stibroen skal kobles på Banedanmarks store betonbro, som - efter nogle måneders forsinkelse - blev åbnet i slutningen af april.

Broen er ført hen til vandtårnet, hvor den indtil videre afsluttes af et værn i seks meters højde. Den 90 meter lange stibro bliver en stålkonstruktion, der skal sno sig ned gennem det lille stykke skov til Skovlystvej. I det oprindelige oplæg var der opholdspladser og en trappe midtvejs, men det blev siden droppet. Dels på grund af økonomien, dels af hensyn til de omkringliggende beboere.

Planen var, at stibroen skulle stå færdig i løbet af efteråret. Men byggeriet er endnu ikke kommet i gang.

Projektet blev udbudt i foråret, og den entreprenør, som er udset til opgaven, har siden gjort opmærksom på, at noget kan gøres bedre og på en smartere måde, end den løsning, rådgiveren havde set. Også i forbindelse med drift af broen - altså vedligehold, som Randers Kommune fremover skal betale - kan noget gøres anderledes og med færre udgifter til følge, påpeger entreprenøren.

- Randers Kommune har derfor valgt at sige til rådgiveren og til den entreprenør, der står til at få tildelt opgaven, at vi gerne vil have en optimering på projektet, forklarer Jan Scheel, chef for Plan, Byg og Veje i Randers Kommune.

Han understreger, at det ikke er en unormal proces i forbindelse med specielle opgaver - og det er stibroen.

- Vi må anerkende at det er en atypisk konstruktion; det er ikke en bro som alle andre, fastslår Jan Scheel.

De nye beregninger er gennemført i løbet af sommeren og har resulteret i nogle få konstruktive ændringer, som nu er ved at blive indarbejdet i projektmaterialet.

Det ekstra arbejde betyder, at tidsplanen rykkes, og ifølge Jan Scheel er 1. juni et realistisk bud på, hvornår broen kan tages i brug.

- Vi kunne godt bare have valgt at køre projektet igennem, men vi skal have lavet det rigtigt! Det betyder ændring i tidsplanen. Det er vi ærgerlige over, og vi kan sagtens forstå, at det er frustrerende.

Annonce

LiU undrer sig

Idéen om at forbinde Bredgade og Skovlystområdet med en gang- og cykelbro tog for alvor form i forbindelse med dannelsen af Langå i Udvikling, og stibroen blev i 2015 et af områdefornyelsens indsatsområder. Frustrationer over, at stibroen nu forsinkes, kommer ikke mindst til udtryk hos Langå i Udvikling, hvis formand, Dorthe Tapomayi Nielsen, undrer sig.

- Denne udsættelse er langt fra den første, og jeg må indrømme, at det igen undrer mig, at offentlige anlægsarbejder skal trække så længe ud, siger hun og fortsætter:

- Ingen tvivl om, at broen selvfølgelig skal være sikker og fungere bedst muligt - og selvfølgelig være flot. Men jeg undrer mig over, at det tager så lang tid at nå frem til en god løsning. At Randers Kommune åbenbart erfaringsmæssigt ved, at det vil vare yderligere 10 måneder, før vi kan holde indvielse. Men sikke en fest det bliver den dag - vi glæder os rigtig meget til, at broen står færdig, siger Dorthe Tapomayi Nielsen.

Stibroen finansieres af penge fra områdefornyelsen i Langå og Randers Kommune. Den var oprindeligt prissat til fem mio. kr., men da ekstraudgifter til banebroen - som områdefornyelsen skulle finansiere med 25 % - kun efterlod to mio. kroner til stibroen, gav byrådet i december 2016 en ekstra bevilling på 2,5 mio. kr. til broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce