Annonce
Bjerringbro Avis

Stof til mundbind går som varmt brød

Lise-lotte Bay, der er indehaver af Stofstedet i Bjerringbro har rigtig mange kunder, der køber stof til mundbind. Foto: Christine Krüger Hansen
Kunderne strømmer til Stofstedet i Bjerringbro for at købe stof til deres eget personlige og genanvendelige mundbind.
Annonce

Bjerringbro: Lise-lotte Bay venter i spænding på Post Nord. Buddet skal nemlig gerne komme i dag, og med sig har han forhåbentlig en ny leverance af den særlige membran, der bruges, når man selv syer sine mundbind.

Lise-lotte Bay er indehaver af stof- og garnforretningen Stofstedet i Bjerringbro, og siden ordet corona blev det mest anvendte ord tilbage i foråret, har der været livlig aktivitet og handel i butikken.

Først var det på grund af en øget efterspørgsel på garn og stof, fordi folk lige pludselig havde mere tid end, de plejede, og siden Mette Frederiksen fredag eftermiddag for et par uger siden annoncerede, at nu skulle alle bære mundbind, når de gik ind i forretninger eller opholdt sig i offentlige bygninger, har der været en lind strøm af kunder, som ønsker at sy deres eget mundbind.

- Jeg begyndte allerede at eksperimentere med et mønster til mundbind i marts, men det var før der overhovedet fandtes en membran, og de første tre smed jeg ud.  De var simpelthen for små, siger Lise-lotte Bay med et smil.

Stofstedet har stor succes med salg af stof til mundbind. Lise-lotte Bay har selv udviklet adskillige mønstre til mundbind, som hun sælger til kunderne. Foto: Christine Krüger Hansen

Siden har hun udviklet på mønstret, og i dag har hun fire forskellige mønstre i butikken,  som hun anbefaler kunderne.

Annonce

Mundbind i camouflagestof

De tre af dem er en videreudvikling af det første. Sidste skud på stammen - inden for mundbind - er med knapper i siderne, hvilket dog mest er til pynt. Men mundbindene er også designet forskelligt, så de giver mere eller mindre plads til eksempelvis at tale gennem.


Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Der er virkelig stor interesse, og to ud af tre kunder, der kommer i forretningen, skal have stof og mønster med hjem til at sy mundbind med

Lise-lotte Bay, indehaver af Stofstedet i Bjerringbro


- Knapperne er til pynt, men de sidder der, hvor jeg har lavet en løbegang til elastikken, der går rundt om ørerne. Det giver flere fordele. For det første kan man indstille elastikken, så masken passer den enkelte, og derudover betyder det, at mundbindet rynker ude i siderne, så luften bedre kan smutte ud, og brillerne ikke dugger så let, forklarer Lise-lotte Bay.

Det er fjerde gang, hun får ny levering af membranen, der skal sidde mellem de to lag bomuld. Membranen forsvinder næsten lige så hurtigt fra butikken, som hun modtager det.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Der er virkelig stor interesse, og to ud af tre kunder, der kommer i forretningen, skal have stof og mønster med hjem, så de selv kan sy mundbind. Til gengæld kunne jeg godt mærke, at jeg i maj måned solgt langt mindre tyl, som ofte bruges i bryllupskjoler, end jeg plejede, siger hun.

Men for Lise-lotte Bay er udsagnet, "man må tjene på gyngerne, hvad man har mistet på karrusellen" ganske retvisende, og hendes butik bugner af stof, som man kan sy mundbind af.

- Vi har stof til mange hundrede kombinationer. Cirka halvdelen af det, vi sælger, er sjove mønstre og farver, mens den anden halvdel er ret klassisk. Vi har også kunder der er begyndt at købe stof med julemotiver, siger Lise-lotte Bay og viser noget af det nyeste hjemkøbte stof, der har et gråt, hvidt og sort camouflagemønster.

Adspurgt hvad der er den største fordel ved at sy sine egne mundbind, kommer svaret propte.

- Genanvendeligheden. Jeg synes jo, at en stor del af bæredygtigheden går fløjten med de der engangsmundbind. Et stofbind kan man vaske og bruge igen og igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

En gave at være tandlæge

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ladcykel til bypedeller

Bjerringbro Avis

Brug dit digitale bibliotek

Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce