Annonce
Bjerringbro Avis

Stor interesse for lektiehjælp hos Ungdommens Røde Kors

Camilla Wøldike er ny formand for Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro. Privatfoto
Otte unge vil hjælpe børn med at lave lektier.
Annonce

Bjerringbro: Der er et meget stort behov for lektiehjælp i Bjerringbro.  Sådan siger den nye formand for Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro, Kamilla Wøldike.

Hun har fået mange henvendelser fra forældre fra Bjerringbro, som ønsker lektiehjælp til deres børn. I øjeblikket er der en liste med 22 børn,  og der er kun tale om forældre med børn fra Egeskovskolen.

Kamilla Wøldike har sabbatår og arbejder som vikar på Egeskovskolen, og her skrev hun til forældrene, at Ungdommens Røde Kors ville tilbyde lektiehjælp. Ønskerne om lektiehjælp kommer både fra forældre til børn med dansk baggrund og børn med udenlandsk baggrund.

- Det virker helt forkert, at tilbuddet ikke gælder børn med dansk baggrund, så de er naturligvis også velkomne i lektiecaféen. Jeg er overrasket over, at behovet er så stort, og jeg tænker, at behovet er lige så stort på Bøgeskovskolen, siger hun.


Det virker helt forkert, at tilbuddet ikke gælder børn med dansk baggrund, så de er naturligvis også velkomne i lektiecaféen. Jeg er overrasket over, at behovet er så stort, og jeg tænker, at behovet er lige så stort på Bøgeskovskolen.

Kamilla Wøldike, fmd. Ungdommens Røde Kors


Annonce

Beboerhuset

Da Ungdommens Røde Kors forleden inviterede til et møde om at etablere lektiehjælp, mødte syv-otte mennesker op.

- Der kom fem piger, som går i gymnasiet, og en pige, som går i 7. klasse. Hun kom helt alene, og det er supersejt, at hun har lyst til at hjælpe. Desuden deltog lærer Anne Marie Hald, som underviser flygtningebørn i dansk. Så alt i alt var det et fint fremmøde, siger Kamilla Wøldike.

Planen er at starte lektiehjælpen i Egeparkens beboerhus, og det er et fint sted, idet flere af de børn, som har brug for hjælp til lektierne, bor der.

- Enkelte vil få lektiehjælpen hjemme privat, hvor de er mest trygge, men da behovet er så stort, så har vi besluttet at lave det i Egeparken, så vi kan hjælpe så mange som muligt, siger hun.

Annonce

Næsten i dvale

Tidligere har Ungdommens Røde Kors lavet en del lektiehjælp privat, så man kunne lære om hinandens kulturer. Men da behovet er så stort vælger foreningen at arrangere fælles lektiehjælp. Foreningen var næsten gået i dvale i sommer, idet den tidligere formand Mikline Roman Jensen på grund af studier i Aarhus trak sig som formand. Men så kom Kamilla Wøldike til, og nu ser det ud til, at foreningen igen har ressourcer til at tilbyde lektiehjælp.

Planen er, at lektiecaféen er åben en dag om ugen, og fire af de unge kvinder bliver faste hjælpere i lektiecaféen.

- Jeg har jo ikke prøvet det før, og vi ved jo ikke hvor længe børnene bliver fra gang til gang. Hvis der er én dag, hvor en af lektiehjælperne ikke kan komme, så træder jeg selv til og hjælper, siger Kamilla Wøldike.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Annonce