Annonce
Bjerringbro Avis

Stort traditionsrigt marked er dødt: Omdannes til en-dags festival med stærke musiknavne

Der har været Lions marked på den store hestemarkedsplads i Bjerringbro hver eneste sommer, med undtagelse af de to sidste år, siden 1976. Men nu er det slut. Arkivfoto: Preben Madsen
Det er slut med Kina-varer, kræmmere og marked i Bjerringbro. Lions vil i stedet stå bag en festival med både store og små kunstnere, der skal holdes 11. juni 2022.

Bjerringbro: Det er efterhånden mange år siden, at der var heste til salg på det traditionelle hestemarked i Bjerringbro, der har eksisteret siden 1976. Det har i alle årene været Lions Bjerringbro, der stod bag markedet, der i mange år strakte sig hen over fire dage. For nogle år siden blev markedet omdøbt til Lions Marked - i et forsøg på at give markedet nyt liv og sende et signal om, at markedet ikke var et sted, hvor man handlede heste og andre landbrugsdyr.

I to år har der været stille på pladsen ved idrætsparken, da markedet har været lukket på grund af corona-restriktioner, og det har givet Lions-folket i Bjerringbro tid til at tænke. Derfor barsles der nu med et helt nyt koncept.

- Da vi nu skal til at starte op igen, har vi fundet tiden inde til at forny konceptet, og vi har besluttet, at vi i stedet for markedet vil lave en en-dages festival den 11. juni, siger udvalgsformand hos Lions Bjerringbro, René Lang og fortsætter:

Annonce

- Markedsudvalget er i gang med at lave et stærkt program, arrangementet starter over middag og forløber frem til midnat. Om vi kan nå i mål med det helt store setup i 2022, må vi se. Men fest for byen skal vi have, hvis corona tillader det.

Kendt kunstner

Budgettet for musikprogrammet ligger på omkring 750.000 kroner, men det er er endnu ikke besluttet, hvilket kunstnere der skal spille.

- Vi lægger op til, at festivalen opdeles i tre sektioner, hvor der altså både bliver lokale bands, kopibands samt et eller flere store navne som eksempelvis Medina, siger René Lang.

Forventningen er, at billetprisen kommer til at ligge på cirka 375 kroner, og det vil betyde, at der skal sælges mindst 2200 billetter for, at det løber rundt.

- Vi tror på, at det sagtens kan lade sig gøre, siger René Lang, hvis eneste bekymring er corona.

-  Nu om dage skal kunstnerne forudbetales. Derfor er vi på jagt efter en form for økonomisk garanti, inden vi booker kunstnerne, så Lions medlemmer ikke personligt kommer til at hæfte, siger han.

Derfor planlægger Lions at holde et møde for lokale virksomheder og andre interesserede, for at afklare om det er muligt at samle en sådan garanti.

Mødet holdes den 1. februar i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, men Lions har allerede haft kontakt med en del lokale virksomheder, der er positive overfor konceptet.

Først efter mødet i februar kan Lions løfte sløret for, hvilke kunstnere der spiller, og hvornår billetsalget går i gang.

Annonce

Klubber kan tjene penge

- De mange sportsklubber bliver selvfølgelig inviteret til at stille med arbejdskraft, da Lions ikke selv kan mønstre et så stort et antal mandetimer, som der skal til for at stable en festival på benene. Vi vil selvfølgelig betale klubberne for hjælpen og derved støtte op om de klubber, der deltager, siger René Lang.

Da vi nu skal til at starte op igen, har vi fundet tiden inde til at forny konceptet, og vi har besluttet, at vi i stedet for markedet vil lave en en-dages festival den 11. juni

René Lang, udvalgsformand hos Lions Bjerringbro

Hvad angår kræmmermarkedet så arbejder Lions Bjerringbro på at flytte det til et andet sted i byen.

- Kræmmerne har været en fast del af Lions marked, men det passer ikke helt sammen med en festival. Derfor synes vi, at det kunne være fint at kombinere det med andre aktiviteter i byen.  Desuden er det vores holdning, at det store markeds-koncept er passé, ikke mindst fordi der ikke er mange kræmmere tilbage. Det er efterhånden kun Kina-varer der sælges på markedet, og dem kan man købe på nettet, siger René Lang.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce