Annonce
Bjerringbro Avis

Succesfuldt farvel til råger

Tage Arent Jensen havde succes med sin opfordring. Arkivfoto: Preben Madsen
Skræmmeture og en kunstig fugl fik de forhadte fugle til at forsvinde.
Annonce

Bjerringbro: Vi må alle gøre en indsats for at få rågerne væk. Sådan lød opfordringen i et læserbrev fra Tage Arent Jensen i Bjerringbro i starten af april. Og det ser ud til, at folk i området tog opfordringen til sig.

- Jeg og flere andre har gået rundt og klappet med blandt andet et par stykker træ. Men det mest effektive har været, at en beboer på øverste etage i et af højhusene i Anlægget på sin altan satte en stang med en kunstig rovfugl op. Denne "fugl" har så svinget frem og tilbage og fået rågerne til at forsvinde, siger Tage Arent Jensen.

Han bor på Kildevej og har selv gået rundt i området og "klappet" med et par stykker træ. Det gjorde han også i 2019, hvor han dog var mere aktiv, idet han havde hund, og når han gik tur med den, så "klappede" han også med træstykker.

- Det er tydeligt, at plastik-fuglen på altanen har været rigtig god, og næste år må vi igen være tidligt ude for at få rågerne væk, siger han.

Annonce

Fredet fugl

Rågen er en kragefugl, den blev fredet i Danmark i forbindelse med vedtagelsen af EU's fuglebeskyttelsesdirektiv fra 1979, fordi den på det tidspunkt var stærkt i tilbagegang. Men siden fredningen er bestanden vokset igen og generer folk over det ganske land og altså også i Bjerringbro. Deres skrig kan høres langt omkring.

På grund af fredningen er der kun en meget kort periode, hvor fuglen må skydes, og det kræver en tilladelse fra Naturstyrelsen. Tage Arent Jensen mener, at det er mere effektivt at skræmme dem væk.

- Råger er sociale fugle og slår sig derfor ned i nærheden af beboelser. Råger er også kloge fugle, de ældre fugle lader sig ikke skræmme af hvad som helst, men det lykkedes altså at få de unge råger til at forsvinde. De bygger formentlig reder et nyt sted, og mange af dem samles i kolonier, siger han og minder om, at man også skal være ude i god tid næste år, hvis man vil sikre et råge-frit område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce