Annonce
Bjerringbro Avis

Tange-par fejrer diamantbryllup

Bent og Marianne Kornbek kan fejre diamantbryllup den 29. juli. Privatfoto
Marianne og Bent Kornbek har sat præg på det lokale liv siden 1962.

Tange: Marianne og Bent Kornbek, Tange, kan torsdag 29. juli fejre diamantbryllup,  60 års bryllupsdag.

Parret flyttede til Rødkærsbro i 1962, og næsten fra dag ét satte de præg på det lokale liv, både arbejdsmæssigt og ikke mindst i det frivillige arbejde. I 1979 flyttede parret til Tange.

Bent Kornbek voksede op på Als, og det var her de mødte hinanden. Hun var nyuddannet lærer, og han blev uddannet maskinarbejder og siden uddannet ingeniør i Odense og arbejdede så på Lindøværftet. Da de flyttede til Rødkærsbro, blev hun ansat på Vindum Kommunes Centralskole og underviste i dansk, engelsk og fransk og var også skolebibliotekar. Han arbejdede først på den lokale virksomhed Navtek og skiftede så spor og uddannede sig til lærer. Efter værnepligt i Karup blev han i 1967 også ansat på Rødkærsbro Skole, han underviste i matematik, idræt og sløjd og var også skole- og ungdomsvejleder.

Annonce

Idræt

Fritiden har været fyldt med idræt, Marianne Kornbek var foruden at være aktiv gymnast i nogle år også gymnastiktræner for småbørn. Hun sad i bestyrelsen for børnehaven, i bestyrelsen for Idrætsforeningen RIF og var formand for svømmesalsudvalget. Efter flytning til Tange blev hun valgt til menighedsrådet i Højbjerg/Elsborg sogne.

Bent Kornbek har spillet både håndbold og fodbold i i RIF og været træner i klubben. Interessen for den lokale idræt begrænsede sig ikke kun til banen, i en del år var han formand for RIF og var med, da de lokale sportsforeninger fusionerede til Rødkærsbroegnens IF, hvor han fortsatte i bestyrelsen. Også Rødkærsbro Hallen nød godt af hans arbejdskraft, han var medlem af byggeudvalget og i 30 år med i bestyrelsen, heraf mange år som formand.

Annonce

Et liv i politik

Politik har fyldt meget i Bent Kornbeks liv, i 40 år sad han først i Bjerringbro Byråd siden Viborg Byråd valgt for Socialdemokratiet.  Han var blandt andet viceborgmester, formand for flere fagudvalg og sad i mange bestyrelser.

Frem til kommunalreformen i 2006 var han borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, og selv om han ved flere valg var kommunens absolutte største stemmesluger, rakte det ikke til borgmesterposten.

Energi er et andet af Bent Kornbeks interesseområder.  I næsten 30 år var han formand for EnergiViborg, med i bestyrelsen for Naturgas Midt/Nord og HMN og Komgas.  Han har også været formand for både Gudenaacentralen/Tangeværket og Gasmuseet i Hobro.

Foruden de mange lokale aktiviteter har diamantbrudeparret også rejst ud i den store verden, de har blandt andet besøgt Japan, USA Rusland/Gazprom - og mødt præsident R. Reagan og Mærsk Mc-Kinney Møller og repræsentanter for kongehuset.

- Vi har sammen med vores familie haft 59 gode, spændende og aktive år i det midtjyske.  Her har vi mødt mange pragtfulde mennesker,  og mange af dem har givet indhold i vores tilværelse og er blevet vores venner for livet, siger Bent Kornbek.


Vi har sammen med vores familie haft 59 gode, spændende og aktive år i det midtjyske.  er har vi mødt mange pragtfulde mennesker,  og mange af dem har givet indhold i vores tilværelse og er blevet vores venner for livet.

Bent Kornbek, Tange.


Selv om de begge stadig er ”fit for fight” har de droppet den store fest og fejrer i stedet dagen med familien inklusive de tre børn Lars, Kirsten og Anders og deres familier.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Bjerringbro Avis

15 lokale kunstnere inviterer indenfor en hel weekend

Bjerringbro Avis

Grøn klimaløsning: Forskningscenter viser, hvordan græs kan blive et bæredygtigt alternativ til importeret soja

Bjerringbro Avis

Når mormødre går i køkkenet med de unge - så sker der noget

Bjerringbro Avis

Fars Køkkenskole starter i Langå

Bjerringbro Avis

Ny kirkegårdsleder: Her skal ikke være tyst og stille

Bjerringbro Avis

Fra drøm til virkelighed: 10 år med strikkepindene

Bjerringbro Avis

Etagebyggeri godkendt af byrådet - trods indsigelser

Bjerringbro Avis

BAM fejrede 50 års jubilæum

Bjerringbro Avis

Røde Kors bragte Johannes til Danmark og til Grethe

Bjerringbro Avis

Høstmarked på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Fuld fart på pumperne: Grundfos leverer et regnskab til rekordbøgerne

Annonce