Annonce
Bjerringbro Avis

Tange Sø:  Wilbek er forsigtig optimist

Den lokale opbakning til at bevare Tange Sø blev manifesteret, da 3700 mennesker deltog i fakkeltoget 29. november 2020. Arkivfoto: Morten Dueholm
Arbejdsgruppen afventer nyt møde om Tange Søs fremtid.

Tange: Skal Tange Sø tømmes, eller skal Gudenåen føres uden om søen? Det har i mange år været det store spørgsmål, men arbejdet med at finde en løsning er langt fra slut.

Forleden havde den arbejdsgruppe, som skal indstille forslag om søens fremtid til miljøministeren sit femte møde, og borgmester Ulrik Wilbek (V) føler, at man er kommet  langt.

- Efter 30 års konflikt om søens fremtid, så er det blåøjet at være optimist, men jeg er dog forsigtig optimist, når det gælder om at finde en løsning, der er opbakning til. Men vi er ikke færdige, siger han.

Annonce

Kanal eller spuns

På mødet fremlagde han Viborg Kommunes forslag med at føre Gudenåen gennem en kanal gennem skoven og med en spuns-løsning som alternativ. Kommunens klima- og miljøudvalg gav på mødet mandag borgmesteren mandat til at fremføre det forslag

- Vi vil jo meget gerne undgå at grave en lang kanal gennem skoven, og så peger vi på en spunsløsning med en kanal langs søens bred. Silkeborg Kommunes borgmester Sten Vindum bakker personligt op om det forslag, men det har ikke været politisk behandlet. Jeg ved endnu ikke, hvordan Randers og Favrskov stiller sig. Men i Viborg Byråd er vi enige om den løsning. Vores forslag  kræver lidt tilretning, og når det er færdigt om et par uger , så afleverer vi det til arbejdsgruppen, og så håber vi, at der er opbakning til det, siger han.

Formanden for arbejdsgruppen er næstformanden i Danmarks Naturfredningsforening Sebastian Jonshøj. Med i gruppen er også repræsentanter for Danmarks Sportsfiskerforbund, Friluftsrådet, Foreningen til bevarelse af Tange Sø, Norlys samt repræsentanter for de fire kommuner Viborg, Silkeborg, Favrskov og Randers.

I følge Sebastian Jonshøj var der god stemning på mødet, men uden at man kom frem til en løsning. Han forventer, at gruppen afleverer et par forslag til miljøminister Lea Wermelin (S).

Annonce

Bombastisk

Når det gælder tidligere koncernchef for Grundfos Niels Due Jensens kritik af en spunsløsning, så er Ulrik Wilbek enig med ham i, at man ikke skal ødelægge naturen.

- Niels Due Jensen og jeg plejer at have et godt samarbejde. Men hans udmelding om, at en spunsløsning vil ødelægget mit eftermæle som borgmester,  synes jeg er  lidt bombastisk, lyder hans umiddelbare kommentar.

- Måske er det en vild idé med spunsløsningen, men vi må se på, hvad alternativet til en lang gravet kanal er, og ikke mindst hvem der skal betale for den. Der meget teknik i denne sag, og  det er meget svært for ikke-fagfolk at forstå  alle detaljer. I Viborg Byråd vil vi dog ikke lægge os helt fast på ét forslag, for der skal også være noget at forhandle om, siger Ulrik Wilbek.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mettes drøm er gået i opfyldelse

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Annonce