Annonce
Bjerringbro Avis

Tidlig julegave i millionklassen til lokalt gymnasium

Rektor på Bjerringbro Gymnasium, Dorte Gade startede sin dag på Grundfos, eftersom Poul Due Jensens Fond havde valgt at støtte gymnasiets matamatiske studieretning med tre millioner kroner. Foto: Morten Dueholm
Poul Due Jensens Fond valgte fredag morgen at give Bjerringbro Gymnasium en julegave på tre millioner kroner til styrkelse at den matematiske studieretning BeScience.

Bjerringbro: Rektor på Bjerringbro Gymnasium, Dorte Gade kan med sindsro gå på juleferie fredag eftermiddag, efter at hun samme morgen modtog en fantastisk julegave til skolen fra Poul Due Jensens Fond.

Det var en anden Poul, nemlig Poul Toft Frederiksen, der er programchef for forskning og læring hos Poul Due Jensens Fond ved Grundfos, der torsdag aften ringede til Dorte Gade og fortalte hende at man havde besluttet at støtte det lokale gymnasium med tre millioner kroner.

Pengene skal gå til at udvide og opbygge den linje på gymnasiet, der hedder BeeScience, hvor der er fokus på matematik og naturvidenskab.

- Fonden vælger at støtte Bjerringbro Gymnasium, fordi den gerne vil give noget tilbage til lokalområdet. Fonden er rundet af Grundfos, og Grundfos er rundet af af Bjerringbro, og vi har lyttet til behovene lokalt og synes det er vigtigt, at de unge mennesker i Bjerringbro og omegn får muligheden for disse særlige kompetencer, fortæller Poul Toft Frederiksen.

Han håber, at pengene til den særlige tekniske linje på gymnasiet får flere unge mennesker til at vælge de matematiske og naturvidenskabelige fag til.

- De skal ikke gøre det på grund af betalingsbalancen, men fordi det er vigtigt for den menneskelige tilværelse. Det de kommer til at arbejde med på studieretningen og sammen med os på Grundfos er vores fremtid på kloden, siger han.

- Vi har planer om allerede at implementerer de nye muligheder hos vores naturvidenskabelige klasser fra nytår.

Dorte Gade, rektor på Bjerringbro Gymnasium

Tur til Afrika

De tre millioner kroner skal bruges på i løbet af de næste tre til fire år, at udvikle BeeScience på gymnasiet samt etablere tre årgange af STX-elever på linjen.

Og pengene skal ud at arbejde med det samme.

- Vi har planer om allerede at implementerer de nye muligheder hos vores naturvidenskabelige klasser fra nytår, fortæller Dorte Gade, der har drømt om denne mulighed, siden hun startede som rektor på gymnasiet tilbage i 2014.

For nogle af de tre millioner kroner skal der købes udstyr til fysiklokalet - en del af det ganske ekstraordinært såsom soldrevne vandpumper med mere. Der bliver naturligvis stor fokus på vandrelateret forskning, og derudover vil studierejsen gå til Afrika - syd for Sahara, hvor Grundfos har et stort vandprojekt.

- Det er enormt vigtigt, at de unge mennesker kommer ned og oplever, hvor vigtig vand er, og hvad det egentlig betyder. Uden vand er der for eksempel ingen ligestilling i de afrikanske lande, hvor kvinder stadig skal bruge deres tid på at hente vand langvejs fra. Og mens vi nu har snakket, så er mindst fem børn døde af vand-relaterede sygdomme. Det er altså ikke noget, man helt kan forstå, så længe man sidder i Bjerringbro, siger Poul Toft Frederiksen.

- BeeScience bliver en unik søjle hos Bjerringbro Gymnasium på samme måde som vores Businees-linje er, siger en meget taknemmelig Dorte Gade, der naturligvis håber på, at dette både styrker og sikrer det lille lokale gymnasium endnu mere ind i fremtiden.

Dorte Gade forklarede på mødet hvad de mange penge skulle bruges til. Foto: Morten Dueholm
Den glade giver var repræsenteret ved Poul Toft Frederiksen, der er programchef for forskning og læring hos Poul Due Jensen Fond, ved Grundfos. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Bjerringbro Avis

Valgt ind i bestyrelse

Annonce