Annonce
Bjerringbro Avis

Tidligere Bjerringbro-pige vender hjem: Går på banen for at vinde

45-årige Karina Kopp Madsen er den nye købmand i Spar-butikken på Sønderbro, og hun har store ambitioner for forretningen. Foto: Eskil Lyngsøe
Fødevarer, lokalt producerede varer og et større fokus på børnefamilier. Det er tre mærkesager for den nye Spar-købmand, som kender særdeles godt til både byen og sin nye arbejdsplads.
Annonce

Bjerringbro: Fodboldspiller, militærkvinde og nu købmand i Bjerringbro.

1. juli begyndte Karina Kopp Madsen, som har et langt og aldeles alsidigt cv, i Spar-butikken på Sønderbro, og hun har allerede sat sit tydelige præg på forretningen. Der er blevet flyttet rundt på varer, ryddet op og købt ind, så kunderne kan se, at der er en ny chef i biksen.

Den 45-årige kvinde, som bor i Randers, kommer til Spar-forretningen med et udtalt ambition om et gøre den til et mad-supermarked.

- Jeg vil gerne, at vi bliver kendt som et fødevare-supermarked, hvor vi lægger vægt på kød af god kvalitet, siger hun og nævner, at hun som købmand også vil satse på lokalt producerede fødevarer.

Jeg synes, at konkurrencesituationen i Bjerringbro er vildt spændende. Men jeg frygter intet. Ligesom når jeg spiller fodbold, går jeg ind på banen for at vinde. Jeg vil gøre en forskel for kunderne, og de skal føle, at det her er deres lokale butik, og at jeg er den lokale købmand

Karina Kopp Madsen, købmand, Spar Bjerringbro

Annonce

Fodbolddrømme

Bjerringbro har altid haft en særlig plads i Karina Kopp Madsens hjerte.

Hun er opvokset i byen, har gået på Nordre Skole, har spillet fodbold i både Bjerringbro IF og Mammen og er udlært ved den tidligere brugsuddeler Kurt Pedersen.

Hun gik også et enkelt år på Bjerringbro Gymnasium, men her droppede hun ud for at jage drømmen om at blive professionel fodboldspiller. Hendes træner i klubben Vorup FB opfordrede hende dog til at få sig en uddannelse, og efter at være blevet butiksuddannet i Superbrugsen fik Karina Kopp Madsen job i militæret, hvor hun i syv-otte år arbejdede i Fredericia i en oversergent-stilling - blandt andet fordi, hun fandt ud af, at hun var for lav til at komme på fodboldlandsholdet.

Da hendes kæreste ikke var meget for, at hun skulle udsendes til Afghanistan, foretog Karina Kopp Madsen igen et sporskifte og tog et såkaldt handelsøkonomisk speciale i detailledelse og har siden arbejdet i forskellige Netto-, Rema 1000-, Kiwi- og Spar-butikker.

Annonce

Sin egen herre

Den 45-årige kvinde er nu kommet til købmandsstillingen fra en lignende ansættelse i Ebeltoft. Efter en lille sommertjans i en Spar-butik i Vejby på Nordsjælland blev hun kontaktet af sin salgschef, som gav hende muligheden for at komme tilbage til Jylland - og "hjem" til Bjerringbro.

- Det synes jeg var spændende, og det var en genial mulighed for at komme hjem igen. Jeg har altid elsket fede udfordringer, og jeg kan se, at jeg har meget at bidrage med her, siger hun.

Karina Kopp Madsen er gode venner med Hanne Lukassen, som gennem mange år var butikschef i Spar-butikken, som tidligere var en Kiwi-butik. Derfor kendte hun allerede inden ansættelsen godt til forretningen, som hun overtog efter tidligere købmand Finn Them, der gennem længere tid havde været sygemeldt.

Den nye Sønderbro-købmand har altid drømt om at have sin egen butik, og det er da også planen, at hun, når hun lige er kommet ordentligt på plads, vil købe Spar-forretningen syd for åen.

- Jeg vil gerne være selvstændig købmand. Jeg vil gerne være min egen herre, siger hun.

Den nye Spar-købmand vil især kæmpe for i højere grad at gøre butikken til et fødevare-supermarked med kød af god kvalitet og lokalt producerede varer.
Annonce

Jeg frygter intet

Ifølge den nye købmand ligger Spar-butikkens udfordring mest af alt i, hvordan kunderne opfatter den.

- De Spar-butikker, som tidligere var Kiwi, lider under, at kunderne tror, at de stadig er discountbutikker. Spar er ikke en discountbutik. Det er et supermarked, som har prisniveauer som eksempelvis Superbrugsen, og som har et bredt udvalg af varer, siger hun og nævner også, at butikken derfor kan være behjælpelig, hvis man eksempelvis lige står og mangler et fadølsanlæg til sin fest.

Det er ingen hemmelighed, at der er ikke ligefrem mangler dagligvarebutikker i Bjerringbro, men konkurrencen er bare med til at motivere Spar-købmanden.

- Jeg synes, at konkurrencesituationen i Bjerringbro er vildt spændende. Men jeg frygter intet. Ligesom når jeg spiller fodbold, går jeg ind på banen for at vinde. Jeg vil gøre en forskel for kunderne, og de skal føle, at det her er deres lokale butik, og at jeg er den lokale købmand, siger Karina Kopp Madsen.

I fremtiden vil Karina Kopp Madsen gerne skabe flere aktiviteter i og omkring butikken. Eksempelvis en "børnenes dag" og andet, som især kan tiltrække børnefamilier.

Karina Kopp Madsen bor til daglig i Randers, og hun planlægger at købe Spar-butikken - som i dag er ejet af Dagrofa - allerede gerne inden nytår, fortæller hun.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce