Annonce
Bjerringbro Avis

Tidligere købmand stiller op for de Konservative

Mange kender Steffen Drejer som byens købmand. Nu stiller han op til kommunalvalget for Det Konservative Folkeparti. Foto: Christine Krüger Hansen
Han er et kendt ansigt i Bjerringbro. Nu skifter han købmands-kitlen ud med den politiske habit. Steffen Drejer stiller op for de Konservative ved kommunalvalget.

Bjerringbro: De fleste kender Steffen Drejer som byens købmand. Indtil for halvanden år siden drev han byens store Meny-forretning. Butikken overtog han fra sin far mange år tidligere - dengang det hed Fødevarecenteret. For halvanden år siden lukkede han den store købmandsforretning og solgte en del af butikslokalet til Aldi. En æra var forbi - også for Steffen Drejer, der  er vokset op i byen.

Han var væk fra byen i en periode, for at uddanne sig og løbe hornene af sig, som han selv siger med et skævt smil,  men vendte tilbage til Bjerringbro i 1996. Siden har han været meget involveret i byens udvikling som både formand for Bjerringbro Handel og Bjerringbro Udviklingsråd, og interessen for politik har han også altid båret med sig. Han har dog aldrig før overvejet selv at gå ind i politik, for det er ikke et hverv, man i følge ham kan forene med at være købmand.

Men nu ser Steffen Drejers hverdag helt anderledes ud. Han arbejder freelance og hjælper en lokal maskinfabrik med at bygge en salgsafdeling op, og derfor lå det ham ikke helt så fjernt, da han for et stykke tid siden blev spurgt, om han ville overveje at stille op til kommunalvalget som kandidat for de Konservative.

Annonce

Først nej, så ja

Første gang sagde han nej, men hen over foråret lod han tanken bundfælde sig.

- Jeg blev kontaktet sidste år i november af Søren Pape, som jeg kender rigtig godt. Han er min gamle nabo. Han har flere gange stukket til mig og sagt, at han syntes, jeg skulle stille op. Jeg sagde nej tak, lidt fordi jeg har haft nogle vrangforestillinger om, at det ikke er så spændende at være i politik, for der får man bare en masse tæsk, siger han og griner.

Steffen Drejer har i mange år drevet den store købmandsforretning på Torvegade, der i de sidste år var en Meny. Foto: Christine Krüger Hansen

Det endte dog alligevel med, at Steffen Drejer valgte at stille op.

- Jeg var til en aktivitet i Bjerringbro, hvor jeg skulle give et oplæg, og så kom der en gammel erfaren byrådspolitiker hen til mig og spurgte mig om, hvorfor jeg ikke stillede op i politik. Det satte nogle tanker i gang hos mig, og derfor genovervejede jeg situationen og havde efterfølgende et par møder  med Torsten Nielsen, formand for Konservativ vælgerforening i Viborg, fortæller Steffen Drejer, der altså bliver den fjerde konservative kandidat fra Bjerringbro, der stiller op til kommunalvalget.

Beslutningen blev dog ikke taget, før Steffen Drejer havde haft en snak med sin bedre halvdel Tove.

- Når man går med sådan nogle planer, er det meget vigtigt, at man har familien bag sig, siger han.

At det lige bliver de Konservative, der får hans kandidatur skal dog ikke kun tilskrives det gamle naboskab med Søren Pape.

Annonce

Kritik af erhvervsklima

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg er borgerlig, men jeg kunne nok også have stillet op for Venstre, siger Steffen Drejer, der dog har sine grunde til at vælge det grønne C.

- Jeg ved jo, at Venstre er godt kørende i Bjerringbro. De har et stærkt fundament og en stærk organisation, og der er mange gode kandidater. Men jeg synes også, at Venstre og Ulrik Wilbek, sådan kommune-mæssigt, har spillet fallit på erhvervsdelen. Da jeg læste rapporten fra Dansk Industri og så, at Viborg Kommune er gået fra en 31. plads til en 62. plads ud af 94, når det drejer sig om erhvervsklima, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle stille op for de Konservative, siger han.

Og det er da også netop erhvervsdelen, der får fuld fokus hos Steffen Drejer. Primært de små selvstændige virksomheder, som han selv har været en del af i så mange år, vil han gerne gøre noget for.

- Jeg tror på, at de Konservative vil de selvstændige og de små og mellemstore virksomheder samt iværksætterne noget godt, sige han og kalder det et politisk fyrtårn.

- Dem skal man som kandidat have et par stykker af, betror han, og han har heller ikke problemer med at udpege det næste.


Jeg ved jo, at Venstre er godt kørende i Bjerringbro. De har et stærkt fundament og en stærk organisation, og der er mange gode kandidater. Men jeg synes også, at Venstre og Ulrik Wilbek, sådan kommune-mæssigt, har spillet fallit på erhvervsdelen.

Steffen Drejer, kandidat for de konservative ved kommunalvalget


Han ønsker at erhvervslivet bliver endnu mere bekendt med mulighederne for at tage et socialt ansvar, noget han selv har været dybt involveret i i forbindelse med sin købmandsforretning.

- Vi tog mange unge og ældre mennesker ind i butikken, mennesker med både psykiske og fysiske udfordringer og skavanker og hjalp dem videre enten ud på arbejdsmarkedet, ud i en uddannelse eller hen mod en førtidspension, siger Steffen Drejer, der gerne ser, at endnu flere virksomheder i Viborg Kommune tager et større socialt ansvar.

Men det er især Bjerringbro, at Steffen Drejer vil have fokus på.

- Jeg vil gerne være Bjerringbros stemme i byrådet, siger han, der mener, at bosætning er et af de vigtigste emner, når talen falder på kommunens anden største by.

Annonce

Bjerringbro-politik

- Jeg synes jo selv, at Bjerringbro er et fantastisk sted at bo - ikke mindst for børnefamilier, og heldigvis er der kommet mere nybyggeri til. Men vi skal sørge for, at der fortsat er byggegrunde tilgængelige i byen, ellers får vi ikke knækket den nedadgående kurve hvad angår befolkningstilvækst, siger Steffen Drejer, der gerne vil slå et slag for en hurtigere togforbindelse mellem Bjerringbro og Aarhus.

- Jeg vil gerne undersøge mulighederne for at gøre turen fra Aarhus midtby til Bjerringbro et kvarter hurtigere - det vil betyde meget for bosætning, og så ser jeg også gerne, at hovedvej 26 bliver opgraderet meget hurtigt - det fortjener Bjerringbro.

Detailhandlen ligger ham naturligvis også på sinde.

- Butikkerne i byen har det svær,t og den verden kender jeg om nogen rigtig godt. Efter min mening synes jeg, at Torvet og Torvegade skulle lukkes  op og gøres til sivegade, så der kommer noget mere liv, for den er da helt død den gade. Og så kan man diskutere, om Storegade skal med, men der må jeg nok hellere lade butikkerne komme med ind over. Det skal være deres beslutning, siger han.

På mandag er der opstillingsmøde hos de konservative, og det bliver Steffens Drejers første møde af den slags. Der er 25 opstillede, og denne aften skal medlemmerne beslutte, hvilket nummer de opstillede får på den konservative liste.

- Det må briste eller bære. Jeg skal lave noget, der giver mening - og det politiske passer godt ind i mit liv lige nu, siger Steffen Drejer, der umiddelbart ingen ambitioner har om at fortsætte ind i landspolitik.

- Det er kommunalpolitik, der er interessant, og Bjerringbro-politik der er mest interessant, siger han med et stort smil.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Bjerringbro Avis

15 lokale kunstnere inviterer indenfor en hel weekend

Bjerringbro Avis

Grøn klimaløsning: Forskningscenter viser, hvordan græs kan blive et bæredygtigt alternativ til importeret soja

Bjerringbro Avis

Når mormødre går i køkkenet med de unge - så sker der noget

Bjerringbro Avis

Fars Køkkenskole starter i Langå

Bjerringbro Avis

Ny kirkegårdsleder: Her skal ikke være tyst og stille

Bjerringbro Avis

Fra drøm til virkelighed: 10 år med strikkepindene

Bjerringbro Avis

Etagebyggeri godkendt af byrådet - trods indsigelser

Bjerringbro Avis

BAM fejrede 50 års jubilæum

Bjerringbro Avis

Røde Kors bragte Johannes til Danmark og til Grethe

Bjerringbro Avis

Høstmarked på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Fuld fart på pumperne: Grundfos leverer et regnskab til rekordbøgerne

Bjerringbro Avis

29 kunstnere udstiller i Gudenåhuset

Bjerringbro Avis

Rollator-venlig hundeskov vækker begejstring: - Nu behøver vi ikke køre helt til Hammel længere

Bjerringbro Avis

Foredrag om Høj Stene ved generalforsamling

Annonce