Annonce
Bjerringbro Avis

Tidligere murer- og bygmester er død

Aksel Østergaard, Bjerringbro er død. Privatfoto
Annonce

Bjerringbro: Tidligere murer- og bygmester Aksel Østergaard, Bjerringbro, er død. Han blev 80 år. Han var om nogen med til at præge udviklingen i Bjerringbro, idet han fra 1969 byggede mange villaer og andelsboliger i byen.

Han voksede op i Elsborg ved Rødkærsbro og efter aftjent militærtjeneste blev han uddannet murer og uddannede sig så som konstruktør, mens han både byggede og solgte huse.

Fra 1969 tog det fart med både at købe byggegrunde og bygge huse. I Bjerringbro var det først på Hybenvej, så Pilekrattet, Fyrrekrattet, Ellekrattet og Anemonevej. Siden købte han grunde og byggede på Valmuevej i Rødkærsbro, og trods travlhed tog han også eksamen som kloakmester.

I mange år var der mellem fem og 12 medarbejdere i firmaet, der var både murere, tømrere og arbejdsmænd. I 1975 købte han en grund på Thorsvej 9 og byggede en hal til opbevaring af firmaets materialer. Her byggede han fra 1976-77 den villa, som dannede rammen om familiens liv i 42 år.

Siden købte han jord og byggede huse på Dahliavej, Irisvej, Kingosvej og Brorsonsvej i Bjerringbro, og han byggede også huse på Kjellerupvej i Tange og Valmuevej i Rødkærsbro.

I 1979 købte han arealet, som siden blev til Ingemannsvej i Bjerringbro. Han startede på Ingemannsvej op langs Grundtvigsvej og fortsatte ind mod byen, og i 1983 byggede han de første andelsboliger i byen. Siden blev det også til andelsboliger på Stendalen og Stenvangen.

Han byggede også SID-huset på Vestergade og købte det gamle SID-hus på Markedsgade og ejendommen på Stærkærvej 10, der begge blev renoveret og lejet ud. Hen ad vejen købte han også flere ejendomme, hvor han indrettede lejligheder.

Han blev gift med Vivian, og med årene blev familien udvidet med tre døtre og en søn og børnebørn, og trods travlhed havde Aksel Østergaard tid til hjælpe børnene med at bygge huse. Selv om han de seneste år droslede ned på aktiviteterne, så var han stort set altid i murertøj.

Sønnen Martin Østergaard har nu overtaget en del af aktiviteterne, men Aksel Østergaard fulgte med i opgaverne for at sikre sig, at tingene blev lavet, som han gerne ville have det. Han var næsten altid i gang med noget, og hans sidste opgave var udskiftning af et køleskab.

Aksel Østergaard efterlader et stort tomrum hos familie og venner og hos alle, der kendte ham og var vant til at hilse på ham, når han iført murerkasket kom kørende i sin bil.

Han efterlader sig hustruen Vivian og de fire børn, svigersøn, syv børnebørn samt to ældre søstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Annonce