Annonce
Bjerringbro Avis

Tidligere PET-chef  Hans Jørgen Bonnichsen i Gudenåhuset

Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen kommer til Bjerringbro. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Bjerringbro: Barn af grænselandet. Det er titlen på det foredrag, som tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen holder i Gudenåhuset i Bjerringbro tirsdag 8. september.

Han er født og opvokset i Haderslev og fortæller om familiens, ikke altid lige lykkelige historie, og hvad det betyder at være en del af to kulturer.

Fortællingen starter i 1864, hvor Danmark mistede Sønderjylland og blev en del af det stortyske rige. 5.000 unge sønderjyder mistede livet i første verdenskrig i en kamp, der ikke var deres, og blandt de dræbte var Bonnichsens tre onkler. Genforeningen i 1920 blev et lyspunkt, men anden verdenskrig helede ikke det belastede naboskab. I 1955 blev der lavet en aftale mellem Bonn og København med mulighed for fredelig sameksistens og beskyttelse af mindretallene

Hans Jørgen Bonnichsen er pensioneret chefkriminalinspektør. I 41 år var han ansat ved politiet heraf 20 år ved Rigspolitiets Rejseafdeling også kaldet Rejseholdet, hvor han beskæftigede sig med alle sagskategorier fra drab og bedragerier til undersøgelse af sager mod kolleger. De sidste ni år i politiet var han den operative chef for Politiets Efterretningstjeneste. Siden han i 2006 gik på pension, har han fungeret som efterretningsekspert for DRs TV-Avisen.

Foredraget er arrangeret af Bjerringbro Folkeuniversitet i samarbejde med Viborg Bibliotekerne og er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Folkeuniversitetet og Genforeningen 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce