Annonce
Bjerringbro Avis

Tillykke med valget!

Så er der valg. I dag, hvor avisen udkommer, er der kommunalvalg. Efter nogle uger med valgplakater, uddeling af foldere og drøftelser på møder og i tv, er det nu afgørelsens dag. Krydserne sættes, og i løbet af aftenen afklares det, hvem der er valgt. Dermed udløses spændingen for de kandidater, der har stillet sig til rådighed, og vi andre får viden om, hvem der i de kommende 4 år skal trække i trådene og være med til at træffe beslutningerne i byråd og regionsråd.

Det er et privilegium at bo i et demokrati, hvor alle på lige fod har indflydelse på, hvem der skal træffe beslutningerne og dermed også, hvad der skal prioriteres, og i hvilken retningen landets kommuner og regioner skal bevæge sig. Og da valghandlingen endnu ikke er afsluttet, er der al mulig grund til at skubbe til alle, der endnu ikke har afgivet deres stemme. At få lov til at bo i et demokrati er ikke en selvfølge, men netop et privilegium, som vi må påskønne også ved at bruge tid på at sætte os ind i valget og aktivt stemme.

Når så valget er afsluttet, må vi sige tillykke til de valgte og tak til alle, der stillede sig til rådighed. Nogle af dem, der ikke blev valgt, vil selvsagt være skuffede – anderledes kan det ikke være, når der opstilles flere kandidater end dem, der skal vælges. Men uanset partifarve og personlige sympatier har vi grund til at sige tak til dem alle for deres bidrag til valget.

Annonce

Kirken har helt fra Det ny Testamentes tid udvist respekt, for de myndigheder, der er. Myndighederne har jo til ansvar at drage omsorg for ordnede og ordentlige forhold for den befolkning, de har ansvar for. Det er derfor også fortsat sådan, at man til gudstjenester i folkekirken beder for kongehuset, regering og folketing og al øvrighed. Den enkelte præst har frihed til at formulere bønnerne, men øvrigheden ligger os på sinde og indgår i vor forbøn og rummer også konkret kommunalbestyrelser og regionsråd.

I dette ligger også, at kirken ikke blot bakker op om et parti eller en farve. Man bakker op om den til enhver tid siddende myndighed – uanset partifarve og konstellation.

Kirken og det kristne budskab giver et grundlag for de værdipolitiske prioriteringer, med ord som næstekærlighed, ligeværd, frihed osv. Sådanne værdier findes i mange partiers grundlag. Men kirken er ikke et politisk parti. Kirkens kerneopgave er i stedet at pege på ham, der vælger mennesket til – og som ikke fravalgte nogen.

Men uanset partifarve og personlige sympatier har vi grund til at sige tak til dem alle for deres bidrag til valget.

Jesus blev jo født som barn af Maria og Josef, fordi Gud ville mennesket, menneskeheden, os. Konkret valgte Jesus mennesker til i en grad, så mennesker blev overrasket. Han valgte jo også dem, andre fravalgte. Hver gang vi står ved en døbefont, handler det grundlæggende om et valg, at han har valgt os og vil, at vi skal være hans børn i tid og evighed. Det betyder også, at vi med et andet perspektiv til hinanden kan sige: Tillykke med valget!

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julelyset og træets stjerne kom med snestormen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Direktør forventer øget interesse fra unge efter vellykket besøg fra UU-vejledere

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot: 18.000 æbleskiver var med til at give overskud på 80.000 kroner

Bjerringbro Avis

Kunstværk til halv million kroner har formodet levetid på fem år

Bjerringbro Avis

AFLYST: Julen synges ind af populært Viborg-kor

Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Annonce