Annonce
Bjerringbro Avis

Tillykke til konfirmanderne

Jørn A. Pedersen er præst ved Mammen og Bjerring kirke r. Arkivfoto: Preben Madsen
Klumme: Strøtanker og guldkorn fra sognepræst Jørn A. Pedersen

Så lykkedes det endelig at afholde de udsatte konfirmationer fra foråret. Når dette læses, mangler der i området omkring Bjerringbro vist kun et enkelt hold konfirmander, de konfirmeres i Mammen på lørdag den 12. september. Jeg har haft syv konfirmationer i stedet for de planlagte tre, fordi holdene måtte deles op, så man kunne være i kirkerne. Men så vidt vides er der vist ingen af konfirmanderne, som endnu er blevet ramt af sygdom (covid-19 eller andet) op til konfirmationerne, så alle har kunne været med til deres store fest.

Men det har givet noget bøvl. Aftaler med spisesteder, teltudlejere, kogekoner eller madleverandører måtte aflyses eller bookes om. Ikke alle har kunnet finde et lokale til at holde festen i på selve dagen, så enkelte holder festen på et senere tidspunkt. Det var heller ikke alle konfirmander, som kunne passe det tøj, som måske blev indkøbt i foråret, så noget er blevet tilpasset eller der måtte købes noget nyt. Andre har ventet med at købe til det blev endelig aftalt, hvornår konfirmationerne kunne holdes.

Det endte med, at de fleste konfirmationer blev holdt her i august-september. Der blev dog ikke åbnet for, at der kunne ikke være ret mange flere i kirkerne end lige efter den 8. juni. Men det blev muligt at holde noget større fester i hjemmene, i forsamlingshuse eller andre feststeder.

Annonce

Men uanset disse genvordigheder er det skønt at kunne fejre de unge ved en konfirmation. Den er jo deres egen bekræftelse på det, som deres forældre sagde ja til, da de som små blev båret til dåben. Konfirmationen er også Guds bekræftelse på, at han stadig vil holde de løfter, som han gav ved dåben, om at han vil være deres himmelske far og vil være med dem indtil verdens ende.

Noget at det, som jeg har under­streget i undervisningen, er dette, at Jesus byttede plads med os ved at leve et syndfrit liv, dø og opstå igen, og det betyder for os, at vi kan være Guds børn, selv om vi ikke kan leve op til Guds krav om altid at elske Ham af hele vort hjerte, sjæl og sind, og vor næste som os selv. Uanset hvordan vores liv kommer til at forme sig, så fik vi alle det løfte, som blev nævnt over os personligt, da vi blev døbt, at Jesus vil være med os alle dag indtil verdens ende. Det løfte afhænger ikke af om vores liv lykkes, men om vi stoler på, at Gud vil holde dette løfte, og at vi derfor holder os til ham.

Fest, taler, gaver og blå mandag betyder også meget. Men alt dette holdes jo, fordi livets Gud gerne vil give os gode liv. Han har planer om lykke, ikke om ulykke og om en fremtid og et håb for hver eneste konfirmand og for os andre.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Lions har fået ny bestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce